ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:34
 

Το κράτος παρανομεί… και στο Μακάρειο

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Το ζούμε σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Κάθε φορά σχεδόν, που ο πολίτης συναλλάσσεται με τις Αρχές διαπιστώνει λίγο ή πολύ, ότι το ίδιο το κράτος είναι που παρανομεί. Και αν όχι, τις περισσότερες φορές σε ωθεί στην παρανομία για να διεκπεραιώσεις το ζητούμενο.

Η περίπτωση του Μακαρείου και το αίτημα της Ομόνοιας να της παραχωρηθεί έφερε στο προσκήνιο πολλές από τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού. Εάν δε λάβουμε σοβαρά υπόψη την απάντηση του σωματείου προς τις αρμόδιες Αρχές διαπιστώνουμε στοιχεία που όντως ταλαιπωρούν τον κρατικό μηχανισμό, εδώ και δεκαετίες.

Κωλυσιεργία. Ο ΚΟΑ απάντησε στο αίτημα της Ομόνοιας, δύο μήνες μετά, αφού έλαβε την επιστολή/ αίτηση για την παραχώρηση του γηπέδου. Οι απαιτήσεις της αστυνομίας για το Μακάρειο βρισκόντουσαν με επιστολή στα γραφεία του Οργανισμού από τις αρχές Απριλίου!

Παρανομία. Ο ΚΟΑ και η Αρχή Αδειοδότησης των γηπέδων επέτρεπε τη διεξαγωγή αγώνων σε γήπεδο το οποίο οι ίδιοι, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχονται ότι δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ανευθυνότητα. Το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του είναι πλέον ξεκάθαρο ότι βρίσκονται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση, αφού οι αρμόδιοι αρχές το έχουν παραμελήσει πλήρως. Κρατική δηλαδή περιουσία απαξιώνεται από τις αρχές που κανονικά θα έπρεπε να την προφυλάσσουν.

Αναξιοκρατία. Την ίδια ώρα που το κράτος στέκεται αρωγός στην προσπάθεια ομάδων να αποκτήσουν γήπεδα, στην περίπτωση της Ομόνοιας κρατάει αποστάσεις.

Αναποτελεσματικότητα. Ενώ επιβάλουν τον περιβόητο νόμο περί της βίας στα γήπεδα, το ίδιο το κράτος αποδεικνύεται αναποτελεσματικό να τον εφαρμόσει.

Αυτά και άλλα πολλά. Δεν μπορεί. Ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχεις έστω και μια φορά ζήσει στο πετσί σου, την κατά γενική ομολογία αδυναμία του κράτους ν’ ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του πολίτη, αλλά και στα καθήκοντά του.

Ως πολίτες το έχουμε αντιληφθεί πολλάκις, σε θέματα που δεν είναι και τόσο σοβαρά, καμιά φορά για ζητήματα που αφορούν την υγεία ή ακόμη και τη ζωή των πολιτών. Από τον Ουζόχο έως το Μακάρειο, μέχρι και το Μαρί…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X