ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα μυστικά της λίστας Γιωρκάτζη και οι αόρατοι βουλευτές

= ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Υπάρχουν τελικά αόρατοι βουλευτές;
Μα υπάρχουν κύπριοι βουλευτές χωρίς φορολογικό φάκελο; Άνθρωποι δηλαδή με αρκετές χιλιάδες μηνιαίο εισόδημα από το βουλευτιλίκι και ίσως άλλα τόσα από την (νόμιμη δεν λέω) προσωπική τους εργασία, οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρο; Δηλαδή δεν έχουν καν φάκελο στον Φόρο Εισοδήματος; Πώς τα καταφέρνουν οι μπαγάσες να παραμένουν αόρατοι για τον Φόρο, ίσως και για άλλες υπηρεσίες, ενώ η παρουσία τους στις τηλεοράσεις είναι υπέρ υπερβολικά… εμφανής; Μήπως, λέω, σε κάποια ευνομούμενη χώρα αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της πληροφορίας ένας έφορος θα έπρεπε αυτεπάγγελτα και άμεσα να αναλάβει δράση; Μήπως ένας Γενικός Ελεγκτής που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει (εκτός από τα σφαγεία) να δράσει άμεσα και να ζητήσει φακέλους; Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε ήδη αναρτήσει ένα tweet διαφημίζοντας την αυτεπάγγελτη πρωτοβουλία του. Μέχρι στιγμής στο Twitter δεν υπάρχει καθόλου δραστηριότητα. Σε βαθμό κατάθλιψης.Αλλά και οι βουλευτές που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, πως και δεν έχουν ακόμα ζητήσει να τους κατατεθούν άμεσα επίσημα στοιχεία εάν όντως υπάρχουν συνάδελφοί τους χωρίς φορολογικό φάκελο;

Ποιοι τρίβουν τα χέρια για την καταραμένη λίστα;
Μεγάλη ημέρα σήμερα για τη Βουλή. Σε λίγες ώρες αρχίζει το μεγάλο πάρτι της λίστας Γιωρκάτζη, κατά άλλους η μεγάλη απογοήτευση.
Η Ολομέλεια αποφασίζει ύστερα από τόσες περιπέτειες τη δημοσιοποίησή της καταραμένης λίστας εντός Βουλής. Και αυτό, όπως δήλωσε ο Αδάμου, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κάποιοι που το όνομά τους υπάρχει στη λίστα, να κινήσουν αγωγές.
Μπορεί ο Αδάμου να τήρησε τον λόγο του και λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να κατάφερε να δημοσιοποιήσει την λίστα που κληροδότησε η πρώην Διοικήτρια. Για να διώξει, όπως λέει, το βάρος από τη Βουλή. Κάποιοι βουλευτές επιμένουν πως το πιο πιθανόν είναι τώρα να αρχίσει το κουτσομπολιό και η αναστάτωση. Όχι μόνο γιατί η λίστα δεν ανταποκρίνεται στο ζητούμενο που είναι η διαφάνεια αλλά και γιατί ενδέχεται να περιλαμβάνει λανθασμένες πληροφορίες και να πυροδοτήσει πρωτοφανείς αντιδράσεις. Κάτι που, όπως επισημαίνουν δεν θα αργήσει να διαφανεί. «Με τη δημοσιοποίηση της λίστας αντί τη διαφάνεια προωθούμε το κουτσομπολιό και εκείνο που θα συμβεί είναι να χάσουμε πολύτιμο χρόνο σε συζητήσεις επί συζητήσεων και στο τέλος θα χαθούμε στην μετάφραση» έλεγε χθες σε συνάδελφό του Βουλευτής της αντιπολίτευσης. Επανέλαβε μάλιστα και υπερθεμάτισε σε αυτό που ο πρέσβης στην Αθήνα κατέθεσε δημόσια, ότι δηλαδή, με την τροπή που λαμβάνουν τα πράγματα σε σχέση με τη λίστα, δεν θα εντοπιστούν ποτέ όλοι όσοι έτυχαν ειδικής και ευνοϊκής μεταχείρισης. Υπάρχει δηλαδή σοβαρό ενδεχόμενο, την ώρα που το πλήθος θα αλαλάζει ψάχνοντας το περιεχόμενο της καταραμένης λίστας κάποιοι να τρίβουν τα χέρια τους που ούτε στη λιστα βρίσκονται, ούτε κανένας φαίνεται διατεθειμένος να τους ενοχλήσει. Μακάρι να διαψευστώ, που λέει και ο Κενεβέζος.


Η ερώτηση της ημέρας:
Ποιος θα κλέψει σήμερα την παράσταση και τις εντυπώσεις; Η λίστα Γιωρκάτζη ή το διάγγελμα Αναστασιάδη για τη διαφθορά; Γιατί εδώ που φτάσαμε, μόνο οι εντυπώσεις δεν έχουν ακόμη κλαπεί.

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση