ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι μεγάλες αποφάσεις του Νίκαρου και το μέλλον του Λακκοτρύπη 

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλος, υπόγειος πόλεμος διεξάγεται μεταξύ κομμάτων για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων και την έναρξη οργανωμένου προεκλογικού αγώνα. Κάποιος πολιτικός αρχηγός μάλιστα λέγεται πως έχει βγει στο... κυνήγι στελεχών, κάτι που τον φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με άλλους πολιτικούς αρχηγούς και πρώην στενούς του συνεργάτες.

Σημαντικές αποφάσεις θα λάβει το Σαββατοκύριακο ο Νίκαρος

Αληθεύει ότι όντως ο... κυνηγός πολιτικός αρχηγός έχει ήδη πετύχει «δύο καλούς στόχους»;

Περισσότερα για το θέμα θα σας έχω σύντομα.

Αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν σήμερα στο Προεδρικό, ανεξαρτήτως εάν θα ανακοινωθούν όλες άμεσα ή όχι. Η συνάντηση του Νίκαρου με τους ειδικούς της επιδημιολογικής ομάδας και τον συμπρόεδρο της δικοινοτικής επιτροπής για την υγεία, θα είναι όπως ακούω καθοριστική για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τα οδοφράγματα.

Όπως σχολίαζε χθες στη Λευκωσία στέλεχος μεγάλου κόμματος: «Αυτή τη φορά ο Αναστασιάδης θα μπορεί να προωθήσει με ασφάλεια και χωρίς πολλή φασαρία την πολιτική του για τα οδοφράγματα αφού θα έχει και την επιστημονική τεκμηρίωση που τόσο επίμονα ζητούσε το ΑΚΕΛ».

Πάντως στο ΑΚΕΛ, σύμφωνα με όσα μου ανέφερε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του κόμματος και ακόμα περισσότερα αντικρίζουν με δυσπιστία κάποιες τοποθετήσεις ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση. Πρόσφατα στέλεχος ακούστηκε να χαρακτηρίζει «πολιτικές» τις τοποθετήσεις ειδικού και διερωτήθηκε μήπως θα μπορούσε να υπάρξει και «διαφορετική ανάγνωση» των δεδομένων από τα κατεχόμενα σε σχέση με την πανδημία ή «τουλάχιστον μια ανάγνωση όχι τόσο άτεγκτη». 

Παραμένει ωστόσο γεγονός πως μόνο το ΑΚΕΛ φαίνεται να διαφοροποιείται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει το κατοχικό καθεστώς.
Απ' όσα ακούω στον Λόφο αναμένουν με ενδιαφέρον και τις τοποθετήσεις του ΔΗΚΟ «για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων». Όχι μόνο για το θέμα των οδοφραγμάτων αλλά και για ανίχνευση του βάθους στο οποίο έχει προχωρήσει η όποια προσέγγιση με το ΑΚΕΛ.

Όλο και περισσότερο κερδίζει το σενάριο για γυναικεία παρουσία στο υπουργείο Ενέργειας και ως αντικαταστάτρια του Γιώργου Λακκοτρύπη. Σύμφωνα με πηγή μου που γνωρίζει ο Νίκαρος έχει την μικρή, μικρή λίστα στο τσεπάκι του και είναι ένα από τα θέματα που τον απασχολούν πολύ αυτή την περίοδο. Μαζί βεβαίως με το θέμα του αντικαταστάτη του Γενικού Εισαγγελέα. Κάποιοι επιμένουν πως και σε αυτό το πόστο ήρθε ο καιρός για μια γυναικεία παρουσία και όπως υποστηρίζει η πηγή μου όντως υπάρχει και γυναικείο όνομα και σε αυτή στη μικρή, μικρή λίστα του Νίκαρου. «Το σίγουρο είναι πως το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος θα έχει να οριστικοποιήσει πολλές αποφάσεις» μου ανέφερε, σημειώνοντας πως το πιο επείγον απ' όλα είναι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων αφού τη Δευτέρα το κατοχικό καθεστώς αναμένεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, «ίσως για εντυπωσιασμό».

Μετά που η «Κ» επανέφερε ξανά το θέμα της παραίτησης Λακκοτρύπη, αρκετοί άρχισαν να συζητούν για το μέλλον του. Κάποιοι για το επαγγελματικό και κάποιοι για το πολιτικό του μέλλον... Και αυτό γιατί ενώ υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί που θα τον ήθελαν στο δυναμικό τους συζητείται έντονα και η πολιορκία του από δύο κόμματα.

Όπως ακούω δύο κομματάρχες τον θέλουν πολύ για το βουλευτικό τους ψηφοδέλτιο. Ο ένας πολύ, πολύ...

Βεβαίως αυτό που έχει τη μοναδική σημασία είναι το τι ο ίδιος θέλει.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση