ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα τελευταία καυτά νέα

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Του Σταύρου Χριστοδούλου

stavros.christodoulou@gmail.com

Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι κάπνιζαν παντού –από τις πτήσεις στα αεροπλάνα μέχρι τα νοσοκομεία. Μια εποχή που λειτουργούσε ένα τηλεοπτικό κανάλι, τη χώρα κυβερνούσε ένας παπάς με ηγεμονικά ποσοστά και το μεσημέρι σιγούσαν τα πάντα, επί δύο ώρες, στην καθημερινή σιέστα. Ήταν η εποχή προ κινητών τηλεφώνων, προ ίντερνετ και προ κοινωνικών δικτύων… «Τα χρόνια της αθωότητας» μού είπε η Ιουλία.

«Σκεφτείτε αγαπητέ, ότι υπήρχε έπιπλο με τη γλαφυρή ονομασία… gossip bench. Το λέγαμε και telephone bench καθότι στο ενσωματωμένο με το κάθισμα τραπεζάκι τοποθετούσαμε την τηλεφωνική συσκευή. Στην οποία κάναμε επέκταση καλωδίου ώστε να την περιφέρουμε στο σπίτι εν είδει ασύρματου τηλεφώνου». «Νοσταλγείτε αυτή την εποχή, κυρία Ουίλσον;». «Α, μπα. Δεν νοσταλγώ τα απολιθώματα του παλαιού κόσμου κατά τον ίδιο τρόπο που δεν συμμερίζομαι την κλισέ ανοησία: αγαπώ τις ρυτίδες μου». «Αλλά τότε;». «Απλώς καμιά φορά κάθομαι στο gossip bench και θυμάμαι πόση πλάκα είχαν τα μαραθώνια τηλεφωνήματα μεταξύ φίλων. Αρκεί να υπάρχει υλικό. Όπως καλή ώρα σήμερα…» είπε και με αποχαιρέτησε για να μιλήσει με τις φιλενάδες της.

«Έχουμε νικητή!» ανακοίνωσε η Ιουλία στην Ευγενία την Καλαμαρού. «Από τώρα; Τρεις βδομάδες πριν από τις εκλογές;». «Ουδείς θα καταφέρει να ανέλθει στα δυσθεώρητα επικοινωνιακά ύψη του υποψηφίου δημάρχου Αγίας Νάπας Νεόφυτου Μιχαήλ, ο οποίος βγήκε στην εκπομπή του Πάρη Ποταμίτη στο ΡΙΚ και αφού ευχήθηκε “Χριστός Ανέστη στους φίλους μου ανά το παγκόσμιο” συστήθηκε στο κοινό υπό την επιστημονική του ιδιότητα, πλην όμως δεν αποκάλυψε τη δεύτερή του ιδιότητα… για λόγους εθνικής ασφαλείας! Και μετά “από Θεού άρξασθαι” είπε και συνέχισε με φόρα».

«Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι, προσκυνήσωμεν άγιον, Κύριον, Ιησούν, τον μόνον αναμάρτητον. Τον Σταυρόν σου Χριστέ προσκυνούμεν και την αγίαν σου Ανάστασιν υμνούμεν και δοξάζομεν· συ γαρ ει Θεός ημών, εκτός Σου άλλον ουκ οίδαμεν, το όνομά Σου ονομάζομεν. Δεύτε πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν την του Χριστού αγίαν Ανάστασιν· ιδού γαρ ήλθε διά του Σταυρού χαρά εν όλω τω κόσμω. Διά παντός ευλογούντες τον Κύριον, υμνούμεν την ανάστασιν αυτού· Σταυρόν γαρ υπομείνας δι’ ημάς, θανάτω θάνατον ώλεσεν». Άλαλα τα χείλη της Καλαμαρούς!

«Όλα αυτά με μία ανάσα» είπε η Ιουλία. «Μα σε προεκλογική εκπομπή;». «Καλέ, ναι! Κι ύστερα είπε “Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος”. Το γκραν φινάλε δε ήταν η δήλωσή του: “Εγώ υπερηφανεύομαι ότι έχω πάρα πολλές εύφημες μνείες αλλά δεν μπορώ να τις αποκαλύψω”, αφήνοντας άναυδους τους ανθυποψηφίους του. Chapeau, Νεόφυτε Μιχαήλ! Αυτό μόνο έχω να πω». «Και λίγα λες, Ιουλία μου» υπερθεμάτισε η Καλαμαρού.

«Κάτι τρέχει στην Αραδίππου» είπε η Ιουλία καθώς βολευόταν στο gossip bench για το επόμενο τηλεφώνημα. «Τουτέστιν;», δικαίως αναρωτήθηκε η αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού. «Σε πάνελ στο ΡΙΚ συμμετείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Χαράλαμπος Μουσκοβίας». «Αυτός που δήλωσε: Σε περίπτωση εκλογής μου θα μοιραστώ τον πόνο του κόσμου της Αραδίππου, θα συμπονέσω τους αδύνατους και τους δυνατούς;». «Αυτός! Ο οποίος είπε “αλήθκειες να τις ακούει ο δημότης της Αραδίππου, η Αυστραλία τζιαι η Ελλάδα”». «Τζιαι η Αυστραλία τζιαι η Ελλάδα;». «Ακριβώς! Κι όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αν εκλεγείτε, ο υποψήφιος Μουσκοβίας απάντησε: Να σκουπίσω το δημαρχείο». «Ζούμε μεγάλες στιγμές Ιουλία». «Ζούμε ό,τι μας αξίζει, Κουλλίτσα».

Στην απρόβλεπτη Αραδίππου πάντως υπήρξε ένα ακόμα περιστατικό το οποίο δεν πέρασε κάτω από τα ραντάρ του καρέ. Ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας Ευάγγελος Ευαγγελίδης είπε στον αέρα του ΑΣΤΡΑ την κορυφαία προεκλογική ατάκα της βδομάδας: «Το κοιμητήριο της Αραδίππου είναι και πολύ καθαρό και πολλοί θα ήθελαν να είναι εκεί». «Ψήνομαι να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα στην Αραδίππου ως την τελευταία εξτραβαγκάντσα του πολυτάραχου βίου μου» δήλωσε με κάθε σοβαρότητα η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον και έκλεισε το τηλέφωνο.

Στον πόλεμο της ατάκας μπήκε δυναμικά και ο υφυπουργός Κώστας Κουμής με τη δήλωσή του: «… θέτονται οι προϋποθέσεις για μια ακόμη πολύ τουριστική χρονιά…». «Θέτονται ακούω!» σάρκασε η Ιουλία στο άκουσμα της είδησης που μετέφερε από τηλεφώνου η σιεροκουτάλα Φώφη Κούταλου. «Ας προστεθεί στον απολογισμό της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη και η μετωπική σύγκρουση με την ελληνική γλώσσα».

«Όλες ΡΙΚ!» έστειλε μήνυμα η Ιουλία στο what’s app group των κυριών, γιατί καλό το gossip bench, καλύτερες όμως οι ευκολίες της νέας τεχνολογίας. To alert αφορούσε την προεκλογική συζήτηση για τον Δήμο Μόρφου όπου συμμετείχε η αγαπημένη του καρέ υποψήφια δήμαρχος Αντιγόνη Παπαδοπούλου με royal outfit. Σακάκι σε αυτοκρατορικό μπορντό, πέρλες, καρφίτσα, σκουλαρίκια και υψηλό εθνικό φρόνημα. Αριστούργημα!

Έπειτα από μια τόσο ζωηρή επικαιρότητα τίποτε δεν φαινόταν ικανό να αιφνιδιάσει την Ιουλία. Πλην όμως, όπως σοφά έγραψε ο λαϊκός βάρδος, ποτέ μη λες ποτέ. Ιδού ο online τίτλος που άφησε άναυδες τις κυρίες κατά την επεισοδιακή συνακρόαση: «Μαστίζεται από τη φτώχεια η Αθηνά Ωνάση: Αναγκάστηκε να δουλέψει για πρώτη φορά στη ζωή της». «Τουτέστιν;» ψέλλισε σοκαρισμένη η Ρενέ Κυπαρίσσι. «Τουτέστιν», απάντησε η πιο ψύχραιμη Ιουλία, «το ρεπορτάζ εξηγεί ότι συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο μιας νέας επιχειρηματικής ανάπτυξης. Πετά η δημοσιογραφία, κοπέλες!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση