ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FIFA: Η πρόταση για τα συμβόλαια των παικτών

Οι μισθοί, η χρονική διάρκεια και οι μεταγραφές

Newsroom 24sports

Απόφαση για το τι θα γίνει με την αγωνιστική περίοδο στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ακόμα, αφού όλοι όσοι για αυτήν συζητάνε δεν μπορούν να κάνουν πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κορωνοϊό.

Όσο για το καυτό ζήτημα των μισθών των ποδοσφαιριστών, δε θα το λύσει κεντρικά αλλά το αφήνει στη εσωτερική συνεννόηση ανάμεσα στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές τους

Σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο, στην UEFA σκέφτηκαν το σενάριο να ξεκινήσουν πρώτα τα εγχώρια πρωταθλήματα και όταν ολοκληρωθούν να παίξουν οι ομάδες που έμειναν στα κύπελλα Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο θα πάνε νωρίτερα για διακοπές όσες ομάδες δεν εμπλέκονται με τα κύπελλα Ευρώπης και παράλληλα θα δοθεί χρόνος να κοπάσει η πανδημία ώστε να είναι εφικτά τα ταξίδια.

Παράλληλα, γίνεται λόγος από Γαλλία μεριά για παράταση της σεζόν μέχρι τις 15 Ιούλη κάτι για το οποίο χρειάζεται να προκύψει συμφωνία FIFA-FIFpro. Όπως αποκαλύπτει το «Reuters», η πρόταση της FIFA στις συζητήσεις που γίνονται στο σχετικό working group είναι να παραταθούν τα συμβόλαια όχι για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά για όσο χρειαστεί να διαρκέσει η σεζόν σε κάθε χώρα. Νοείται δε πως το ίδιο ακριβώς θα ισχύσει και με τη μεταγραφική περίοδο που θα παραταθεί ανάλογα.

Αντίστοιχα βέβαια, αν η επόμενη σεζόν μικρύνει λόγω παράτασης της φετινής, θα προσαρμοστούν και τα συμβόλαια. Εννοείται πως αυτή η ρύθμιση θα ισχύσει και για περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι και μπορεί να έχουν υπογράψει με άλλες ομάδες.

Όσο για το καυτό ζήτημα των μισθών των ποδοσφαιριστών, δε θα το λύσει κεντρικά αλλά το αφήνει στη εσωτερική συνεννόηση ανάμεσα στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές τους. Κάτι που ήδη βέβαια έχει αρχίσει να γίνεται.

Να ξεκαθαρίσουμε πως αυτές είναι ακόμα προτάσεις και όχι αποφάσεις της FIFA.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση