ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Εύα Καϊλή στον «δρόμο» για τα έδρανα

Θα επιδιώξει άμεσα επιστροφή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα καθήκοντά της

Kathimerini.gr

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Επιστροφή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα καθήκοντά της θα επιδιώξει άμεσα η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των Βρυξελλών να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους. Συγκεκριμένα, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι η κ. Καϊλή θα υποβάλει την ερχόμενη Δευτέρα αίτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να της επιτραπεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της, ενώ εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο δικαστής που χειρίζεται το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο, Μισέλ Κλεζ, αποφάσισε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα μπορεί να κινείται ελεύθερη εκτός της κατοικίας της, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους, όπως να μην εγκαταλείψει το Βέλγιο χωρίς την άδεια του ανακριτή, να παρακολουθείται από επιμελητή κοινωνικής αρωγής, αλλά και να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα. Οι συνήγοροί της σχολιάζοντας τους όρους –που θα είναι σε ισχύ έως τις 25 Αυγούστου– σημείωσαν ότι ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο «δεν τη λυπεί, αφού θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο μετά τη δικαστική δικαίωσή της».

Είχε προηγηθεί απόφαση για τερματισμό της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, πριν από δύο εβδομάδες, για τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι και για τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος μάλιστα την περασμένη Τετάρτη συμμετείχε κανονικά σε συζήτηση και ψηφοφορία στην επιτροπή αλιείας του Κοινοβουλίου. Τόσο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής όσο και ο Βέλγος συνάδελφός της αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αμφότεροι, όπως και ο Ιταλός συνάδελφός τους Αντρέα Κοτσολίνο –που μόλις την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε απόφαση έκδοσής του στο Βέλγιο από το Εφετείο της Νάπολης– δεν έχουν πάψει να είναι μέλη του Κοινοβουλίου και επομένως καταβάλλεται κανονικά η μισθοδοσία τους, ενώ διατηρούν το δικαίωμα ψήφου. Ωστόσο και οι τρεις έχουν διαγραφεί από την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι δύο συνάδελφοί της δεν έχουν ομολογήσει ενοχή, ενώ δεν είχαν συνεργαστεί στη διάρκεια της κράτησής τους με τις δικαστικές αρχές, σε αντίθεση με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου, πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση