ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια για το έγγραφο απολογισμού

Για «καψώνι» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι γνωστή και καταγεγραμμένη με κάθε λεπτομέρεια η δράση των βουλευτών

Kathimerini.gr

Δύο κόσμοι σε τροχιά σύγκρουσης συναποτελούν, πλέον ανοιχτά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ρήγμα στους κόλπους του, το οποίο έγινε εμφανές μετά την τελευταία εκλογική ήττα και την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον να διευρύνεται με ταχύτατους ρυθμούς και με οποιαδήποτε αφορμή.

Στην προοπτική διαγραφής του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή το «πειθαρχικό» της Κουμουνδούρου μετά τη νέα για την υπόθεσή του συνεδρίαση που προγραμματίστηκε για τις 23 τρέχοντος μηνός, καθώς και στην αναταραχή που επικρατεί στα κομματικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά εξαιτίας απολύσεων ή και μη πληρωμής εργαζομένων σε αυτά, ήρθε να επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα και η επιλογή του προέδρου να ζητήσει, όπως πληροφορίες αναφέρουν, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγγραφο απολογισμό της κοινοβουλευτικής δράσης τους, με χρονικό περιθώριο να το πράξουν αυτό –όπως έγραφε χθες η «Κ»– τα τέλη Αυγούστου.

Σε τεντωμένο σχοινί

Η επιλογή αυτή του κ. Κασσελάκη εξελήφθη από ορισμένα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως «καψώνι», δεδομένου ότι είναι γνωστή και καταγεγραμμένη με κάθε λεπτομέρεια (αριθμός και περιεχόμενο αναφορών, ερωτήσεων, επερωτήσεων, παρεμβάσεων ή και ομιλιών) η δράση αυτή όχι μόνο στην ιστοσελίδα της Βουλής, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, και από εκεί θα μπορούσε το προεδρικό επιτελείο να έχει πλήρη εικόνα. Ως γνωστόν, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που τηρούν αποστάσεις από τις κινήσεις και τις επιλογές της ηγεσίας Κασσελάκη, με τις ευρύτερες ισορροπίες στο κοινοβουλευτικό πεδίο να είναι ιδιαιτέρως λεπτές: Μετά την αποχώρηση όσων συνδημιούργησαν τη Νέα Αριστερά, καθώς και την πρόσφατη διαγραφή Πολάκη, αρκεί η ανεξαρτητοποίηση μόλις πέντε εκ των συνολικά 35 απομεινάντων για να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον τίτλο –και τα εξ αυτού κοινοβουλευτικά «προνόμια»– του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: μια τέτοια αποχώρηση θα έφερνε το ΠΑΣΟΚ των 31 βουλευτών ως δεύτερη δύναμη εντός Βουλής.

Στις συνεχείς διαδικτυακές «συναντήσεις» των μελών (βουλευτών και υψηλόβαθμων στελεχών) της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, πέραν της υπόθεσης Σπίρτζη, εγείρονται και τα παράπλευρα θέματα όπως αυτά της μη άσκησης πειθαρχικού ελέγχου και του Παύλου Πολάκη. Ως προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, μάλιστα, με καυστικό τρόπο διατυπώνονταν, έως χθες ανεπισήμως, ερωτήματα σχετικά με το για ποιο λόγο μετά την απόφαση να διαγραφεί από την Κ.Ο. δεν του ζητήθηκε, όπως συμβαίνει παγίως, να παραδώσει και τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα.

Πέραν τούτων, όπως προαναφέρθηκε, θέτουν και τα προβλήματα στα κομματικά μέσα ενημέρωσης (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Αυγή», ιστοσελίδα Left και ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο»), επικρίνοντας σφοδρότατα την ηγεσία για τους χειρισμούς της και σε αυτό τον τομέα. Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα αυτά να συνεχίζονται (για απολύσεις που γίνονται και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους παραμένοντες εργαζομένους), ένα νέο στοιχείο που ήρθε να προστεθεί και το οποίο επίσης καταδεικνύει το εύρος του εσωκομματικού προβλήματος, είναι ότι όπως προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση της ελεγχόμενης από την ηγεσία Κασσελάκη διοίκησης της εταιρείας Left Media, ακόμη και μεταξύ των εργαζομένων η Κουμουνδούρου βλέπει εχθρούς: «Η διοίκηση της Left Media Α.Ε. θεωρεί λάθος την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, και προστίθεται ότι η εταιρεία «δεν θα ανεχθεί κανέναν να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα προκειμένου να πλήξει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση