ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρεμιέρα του 5G από την Cytamobile - Vodafone

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη παροχής υπηρεσιών πέμπτης γενιάς από την Cyta

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την έναρξη μιας νέας εποχής στις τηλεπικοινωνίες και της Κύπρου, σηματοδοτεί η επίσημη λειτουργία του δικτύου 5G από την Cyta. Ο ημικρατικός οργανισμός, από το απόγευμα Κυριακής συμπεριλαμβάνεται στους παγκόσμιους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που προσφέρουν στους πελάτες τους, εξελιγμένες υπηρεσίες και ασύλληπτες ταχύτητες σύνδεσης με το διαδίκτυο. Η πρεμιέρα του 5G στην Κύπρο από την Cyta πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ένεκα των υγειονομικών περιορισμών. Η παρουσίαση εισόδου της Cyta στα δίκτυα πέμπτης γενιάς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Κυριακής.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ. Αντρέας Νεοκλέους, ανακοινώνοντας τη λειτουργία του νέου δικτύου της Cytamobile-Vodafone, αναφέρθηκε στις δυνατότητες του, με υπερυψηλές ταχύτητες (μέχρι 1Gbps), αυξημένη χωρητικότητα για ταυτόχρονη σύνδεση χιλιάδων συσκευών και πολύ γρήγορη απόκριση. Ο κ. Νεοκλέους κατά την παρουσίαση ανάφερε πως «αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα που θα απελευθερώσει τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το νέο δίκτυο, ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που αλλάζουν τα δεδομένα σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, η υγεία, η γεωργία, το περιβάλλον και η εκπαίδευση. Το δίκτυο 5G βάζει τα θεμέλια για την αναβάθμιση της ζωής μας, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την πρόοδο της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Κύπρου σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους».

Δυναμική είσοδο

Το δίκτυο 5G της Cytamobile-Vodafone έχει πληθυσμιακή κάλυψη 70% και αναμένεται να φτάσει στο 98% σε περίπου ένα χρόνο. Πρόσβαση στο δίκτυο 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές της Cytamobile-Vodafone, ιδιώτες και επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και ανεξαρτήτως προγράμματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι συνδρομητές να διαθέτουν συσκευή 5G πιστοποιημένη στο δίκτυο της Cyta και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη 5G. Από 1η Φεβρουαρίου η Cytamobile-Vodafone θα αναβαθμίζει τα υφιστάμενα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας RED, FREEDOM και soeasy Plus/Youth.

5G είναι εδώ
Η αρχή μίας νέας συναρπαστικής εποχής με την αξιοπιστία της Cytamobile-Vodafone

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Geek  |  5G  |  Internet of things

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

5G / Internet of things: Τελευταία Ενημέρωση