ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:01
 

Ελιά: Το «χρυσάφι» της διατροφής

Οι ελιές έχουν καρδιαγγειακά οφέλη, βοηθούν στην απώλεια βάρους, έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση

Newsroom K

Το δέντρο που λάτρευαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Η Αθηνά δώρισε στους Αθηναίους την πρώτη ελιά του κόσμου, η οποία φύτρωσε εκεί όπου χτύπησε το δόρυ της, κατά τον αγώνα μεταξύ των θεών για την ανάδειξη του προστάτη των Αθηνών. Οι Μυκηναίοι προσέφεραν ελαιόλαδο στους θεούς, ενώ ο Όμηρος ονόμαζε το ελαιόλαδο «το υγρό χρυσάφι της διατροφής». Ο Αριστοτέλης θεωρούσε την καλλιέργεια της ελιάς επιστήμη, ενώ ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε το λάδι ελιάς ως φάρμακο.

Ο καρπός της ελιάς είναι ευλογημένος, σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, υγείας, δύναμης, ειρήνης και ομορφιάς.
Με σημαντικά οφέλη για υγεία και μακροζωία, οι ελιές και τα προϊόντα τους αποτελούν πολύτιμα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής.

Αν και συνήθως δίνουμε περισσότερη προσοχή στο πεντανόστιμο και θρεπτικότατο ελαιόλαδο, οι ελιές είναι εξίσου σημαντικές.

Γιατί πρέπει να τρώμε κάθε μέρα αυτή τη θαυματουργή τροφή

Οι ελιές έχουν καρδιαγγειακά οφέλη, βοηθούν στην απώλεια βάρους, έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθούν στην υγεία του δέρματος, των ματιών και των μαλλιών, επιδρούν στην αντι-ισταμινική απόκριση άρα μειώνουν τις αλλεργίες. Οι ελιές βοηθούν το πεπτικό σύστημα ενώ οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ελιάς την καθιστούν μία φυσική πηγή προστασίας κατά του καρκίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X