ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναζωογονήστε τα μαλλιά σας μετά την παραλία

Απλές συμβουλές για κατάλληλη φροντίδα των μαλλιών μετά τα καλοκαιρινά σας μπάνια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολλές από εμάς πήγαμε ή θάλασσα ή παραλία. Περάσαμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, αλλά δεν σημαίνει το ίδιο και για τα μαλλιά μας. Τα μαλλιά μας περνάνε ταλαιπωρία από τον ήλιο αλλά και το θαλασσινό νερό ή το νερό της πισίνας.

Υπάρχει μια μάσκα που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι και να μας αναζωογονήσει τα μαλλιά.
Μηλόξιδο: περιέχει πολλές βιταμίνες και οξέα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμήγμα από το τριχωτό, έχει αντισηπτική δράση, αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και υγιή.

Μέντα ή δυόσμος: εξισορροπούν την κατάσταση του δέρματος (έντονη λιπαρότητα), έχουν αντιβακτηριδιακή και καταπραϋντική δράση.

Εκτέλεση: Σε 1 λίτρο βραστό νερό, τοποθετήστε μία χούφτα φύλλα δυόσμου ή μέντας και τσουκνίδας, αφήστε τα 10-15 λεπτά με σκεπασμένο το δοχείο, σουρώστε το έγχυμα και αφήστε το να κρυώσει. Αφού κρυώσει το έγχυμα προσθέστε 100ml μηλόξυδο, ανακατέψτε καλά και η τονωτική λοσιόν είναι έτοιμη.

Μετά το σαμπουάν σας περιλούστε τα μαλλιά σας με τη συγκεκριμένη τονωτική λοσιόν. Ρίξτε τη λοσιόν στο τριχωτό και αφήστε την να πάει μέχρι τις άκρες. Κάντε καλό μασάζ στο τριχωτό και κατά μήκος των μαλλιών. Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε ξανά τα μαλλιά σας, απλά τυλίξτε τα με μια πετσέτα να φύγουν τα πολλά υγρά και στεγνώστε τα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση