ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

4 διατροφικές συνήθειες που ίσως δεν είναι και τόσο healthy

Εσύ πόσες από αυτές ακολουθείς;

must.com.cy

Δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζεις στο διαδίκτυο μια συμβουλή και αμέσως την εφαρμόζεις στην πράξη ως υγιεινή ή ιδανική για εσένα, έτσι ώστε να βρεις τη «λύση» στην αυξημένη όρεξη σου ή στην επιθυμία σου να χάσεις βάρος, όμως τις περισσότερες φορές καλό είναι να φιλτράρουμε τις πληροφορίες, να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό, αλλά κυρίως να ρωτάμε τον εαυτό μας αν αυτό που επιλέγουμε ως «λύση» ενισχύει την καλή σχέση μας με το φαγητό.

Αν κάνεις κάποια από τα ακόλουθα ίσως πρέπει να σκεφτείς για ποιο λόγο περιορίζεις τον εαυτό σου, αν η επιλογή σου βοηθάει τη σχέση σου με το φαγητό ή ακόμη κι αν σε βοηθάει να αλλάξεις τις συνήθειες σου.

1) Μασάς τσίχλα ή πίνεις πολύ νερό αντί να φας κανονικό φαγητό, ελπίζοντας πως θα χάσεις βάρος. Η τσίχλα μπορεί να μειώσει λίγο το αίσθημα πείνας και το νερό είναι ακρογωνιαίος λίθος για την υγεία και το σώμα μας, ωστόσο δεν θα σε αδυνατίσουν.

2) Επιλέγεις να τρως μόνο light προϊόντα ή υποκατάστατα γιατί σε κάνουν να πιστεύεις ότι μπορείς να φας παραπάνω από το φυσιολογικό. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι κακά ή καλά, όμως ενισχύουν την ανάγκη να τα διαλέξεις λόγω ετικέτας, αντί να καταναλώσεις αυτό που πραγματικά θέλεις να φας.

3) Τρως σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τρόφιμα που τα έχεις εσύ χαρακτηρίσει ως «ελεύθερα», όπως ρυζογκοφρέτες, μικρά σοκολατάκια με ζάχαρη καρύδας, πατατάκια από βρώμη κ.ά., μαθαίνοντας τον εαυτό σου να τσιμπολογά και να κατηγοριοποιεί τα τρόφιμα σε απαγορευμένα και επιτρεπτά, κάτι που δεν βοηθά την αλλαγή στη διατροφική συμπεριφορά.

4) Αναγκάζεις τον εαυτό σου να κάνει άσκηση κάθε μέρα, πιστεύοντας ότι θα πάρεις βάρος αν μια μέρα δεν αθληθείς. Το σώμα σου είναι πιο έξυπνο απ’ ότι πιστεύεις και λειτουργεί καλύτερα όταν ακούς τις ανάγκες του και το σέβεσαι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ