ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5+1 tips για ασφαλές τρέξιμο το καλοκαίρι

Προσοχή στον ήλιο και πάντα με νερό κοντά σας

must.com.cy

Βγαίνεις για τρέξιμο με τέτοια ζέστη; Πρώτα από όλα, έχεις τα συγχαρητήριά μας. Όμως θα πρέπει να δείχνεις πολύ μεγάλη προσοχή για να αποφύγεις κινδύνους όπως τα ηλιακά εγκαύματα και η θερμοπληξία. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν:

Πιες νερό
Πίνεις ήδη; Ωραία, τότε πιες περισσότερο. Η ζέστη αυξάνει τις ανάγκες σου για νερό, οπότε φρόντισε να αυξήσεις την ποσότητα που καταναλώνεις το πρωί και 60′-90′ πριν την προπόνηση προσπάθησε να πιεις τουλάχιστον 250-500ml. Μετά την προπόνηση θα πρέπει να αναπληρώσεις τον χαμένο ιδρώτα. Αν δεν θέλεις να πιεις νερό, προτίμησε ένα ισοτονικό ή υποτονικό, έναν χυμό ή κατανάλωσε 1-2 φρούτα.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου
Αν βγαίνεις σε ώρες με ήλιο, ακόμη και αν είναι πρωινές, μην παραλείπεις ποτέ την αντηλιακή προστασία. Το δέρμα σου και ο οργανισμός σου θα σε ευχαριστούν.

Βρες το πού και το πότε
Εντόπισε ένα τερέν με σχετικά μαλακό έδαφος (χώμα ή χόρτο) και άφθονη σκιά ή προτίμησε να βγεις νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Στη δεύτερη περίπτωση, βεβαιώσου ότι θα είσαι ασφαλής από αυτοκίνητα, όχι όμως και σε ερημική τοποθεσία.

Να φοράς γυαλιά ηλίου ή καπέλο
Ναι, δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, όμως χρειάζεσαι την προστασία από τον ήλιο.

Το κατάλληλο outfit
Διάλεξε ένα T-shirt ειδικό για τρέξιμο, που θα «αναπνέει» και ένα σορτσάκι ή κοντό κολάν που θα αφήνει μέρος των ποδιών σου εκτεθειμένο. Έτσι, θα ιδρώνεις λιγότερο. Εκτός από τα μακριά ρούχα, όμως, καλό είναι να αποφύγεις και την… topless επιλογή, γιατί όχι, ο ήλιος δεν είναι πάντα φίλος σου.

Κάνε μια βουτιά
Στις διακοπές ή αν έχεις πρόσβαση σε θάλασσα, συνδύασε το τρέξιμό σου με λίγο χαλαρό κολύμπι. Θα σε δροσίσει, θα σε ξυπνήσει και θα σε ξεκουράσει!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ