ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5+1 Τροφές που μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα

Δείτε ποιες τροφές να αποφεύγετε αν το φούσκωμα είναι κάτι που βρίσκετε στην καθημερινότητα σας

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Αν το αίσθημα αυτό σας είναι γνώριμο πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς σημαίνει. Λοιπόν, το τελευταίο γεύμα που φάγατε κάθεται βαθιά μέσα στην κοιλιά σας αυτή τη στιγμή, αναδεύεται και διασπάται σε μια «σούπα» με οξύ και ένζυμα. Είναι μια πεπτική διαδικασία που συνήθως κινεί τα πράγματα αρκετά αποτελεσματικά.

Ορισμένα τρόφιμα, ωστόσο, τείνουν να παραμείνουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε στο στριφογυριστό εντερικό σας κομμάτι. Κάτι που κάνει το φαγητό που κάθεται να αρχίζει να αποσυντίθεται και να ζυμώνεται.

Αυτό το αίσθημα φουσκώματος που νιώθετε μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών είναι ουσιαστικά αυτά τα αέρια που συσσωρεύονται εσωτερικά.

1.Φασόλια

Photo by UnSplash

Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπεις τα φασόλια στην κορυφή της λίστας των τροφίμων που προκαλούν φούσκωμα.

Πολλά είδη φασολιών πλούσια σε φυτικές ίνες είναι γεμάτα με υδατάνθρακες και — πιο συγκεκριμένα — σάκχαρα που ονομάζονται ολιγοσακχαρίτες. Αυτά τα σάκχαρα δεν χωνεύονται απαλά. Με αποτέλεσμα, αυτή η διαδικασία οδηγεί σε ζύμωση και άφθονο αέριο.

2.Γαλακτοκομικά

Photo by UnSplash

Γνωρίζατε ότι 3 στους 4 ανθρώπους χάνουν τελικά την ικανότητα πέψης της λακτόζης, του κύριου υδατάνθρακα στα γαλακτοκομικά; Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και άλλα αρκετά σημαντικά πεπτικά προβλήματα.

Η λίστα τροφίμων εκτός ορίων θα περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, βούτυρο, τυρί, παγωτό, γιαούρτι και άλλα.

3.Ανθρακούχα αναψυκτικά

Photo by UnSplash

Το να πιείτε ένα ανθρακούχο ποτό βάζει όλες αυτές τις φυσαλίδες στην κοιλιά σας. Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν ανακινήσετε ένα κουτάκι αναψυκτικού, αυτό συμβαίνει μέσα σας αφού το πιείτε. Οι φυσαλίδες δεν έχουν πού να πάνε και θα σας κάνουν να νιώσετε πρησμένοι.

4.κρεμμύδια

Photo by UnSplash

Αυτό το λαχανικό μπορεί να σας κάνει να κλάψετε με πολλούς τρόπους, φαίνεται.

Τα κρεμμύδια περιέχουν μια διαλυτή ίνα γνωστή ως φρουκτάνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στο πεπτικό σας σύστημα. Το ισχυρό λαχανικό ρίζας μπορεί επίσης να έχει λίγο περισσότερη γροθιά από ό,τι μπορούν να αντέξουν ορισμένα ευαίσθητα στομάχια.

5.Μπύρα

Photo by UnSplash

Η μπύρα είναι ανθρακούχο, το οποίο όπως αναφέρθηκε προηγουμένως μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα. Φτιάχνεται επίσης με δύσκολα εύπεπτα δημητριακά όπως σιτάρι και κριθάρι. Επιπλέον, είναι το αλκοόλ, το οποίο έχει τα δικά του πεπτικά προβλήματα.

Προσθέστε τα όλα μαζί και οι πιθανότητες σας για διογκωμένη κοιλιά φαίνονται αρκετά υψηλές.

6.Μήλα/αχλάδια

Photo by UnSplash

Τα σάκχαρα, ή φρουκτόζη, που κάνουν αυτά τα εύκολα διαθέσιμα φρούτα τόσο νόστιμα μπορεί να περιπλέξουν την πέψη και να οδηγήσουν σε φούσκωμα. Τα μήλα και τα αχλάδια μπορεί επίσης να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που είναι δύσκολο να επεξεργαστούν εάν τρώτε το δέρμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ