ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί εντός της ημέρας

Για όλους εσάς που εύχεστε η μέρα να είχε περισσότερες από 24 ώρες!

must.com.cy

Εάν είστε άτομα που εύχονται να υπήρχαν επιπλέον 2-3 ώρες μέσα στην ήμερα, τόσο για να προλάβουν τα καθήκοντα στη δουλεία όσο και στην προσωπική τους ζωή, τότε συνεχίστε το διάβασμα, γιατί εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας 5 τρόπους για να είστε πιο παραγωγικοί εντός της ημέρας σας.

Η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι πολύ σημαντική, όπως και το να βάζετε προτεραιότητα τα πιο σημαντικά θέματα που σας απασχολούν.

 

Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας για να είστε παραγωγικότεροι και πιο συγκεκριμένοι στη δουλεία σας:

Κάντε πρώτα το πιο δύσκολο

Ίσως το πιο δύσκολο project σας να είναι και το μεγαλύτερο, έτσι προτιμάτε να το αφήσετε στο τέλος και να ασχοληθείτε με τα μικρότερα tasks σωστά; Well, αυτό είναι λάθος. Αφήνοντας τη δυσκολότερη δουλειά για το τέλος της ημέρας, οι πιθανότητες αυξάνονται κατά πολύ ότι θα μείνετε πίσω λόγω κούρασης και έλλειψης συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να μην το ολοκληρώσετε.

Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή

Εφόσον η μέρα δεν πρόκειται να μεγαλώσει για χάρη μας, πρέπει να δουλέψουμε με στρατηγική. Οι πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας είναι από τις 11 μέχρι τις 2-3 το μεσημέρι. Έτσι, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ώρες στο μάξιμουμ.

Η σωστή στάση σώματος

Σύμφωνα με μια έρευνα, η σωστή στάση του σώματος βοηθά τον άνθρωπο να νιώθει καλύτερα για τον εαυτό του και να απαλλαγεί από αρνητικά συναισθήματα. Με λίγα λόγια, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να διαγράψετε από το «to do list» σας και τα δυσκολότερα tasks σας. Επενδύστε σε μια καλή καρέκλα για το γραφείο ή και σε ένα ειδικό μαξιλάρι για την πλάτη σας.

Θέστε χρόνο εργασίας και διαλλείματα

Ένα δυσκολεύεστε να δουλέψετε συγκεντρωμένοι και κάτι σας αποσπά συνέχεια την προσοχή σας (πχ. Social media κτλ), τότε βάλτε ένα χρονόμετρο για 25 λεπτά και δουλέψτε απόλυτα αφοσιωμένοι μέχρι να χτυπήσει. Αξίζει επίσης να αναφερθούμε, πως κάποιοι δημιουργοί ενός software προγράμματος, ανάφεραν πως οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι δουλεύουν πολύ σκληρά για 52 λεπτά, ενώ κάνουν διάλειμμα για 17 λεπτά. Προτείνουν πως το διάλειμμά σας πρέπει να το κάνετε μακριά από τον υπολογιστή σας έτσι ώστε να δώσετε την ευκαιρία στα μάτια και στο μυαλό σας να ξεκουραστούν.

Μυρίστε λεμόνι

Με βάση τους Ιάπωνες, το να μυρίζεται κανείς το άρωμα του λεμονιού, τείνει να είναι πιο παραγωγικός την ώρα που εργάζεται. Όταν ο αέρας ψεκαστεί με άρωμα λεμονιού ή έχετε δίπλα σας ένα τσάι από λεμόνι, αυτή η ευχάριστη μυρωδιά θα «δουλέψει» υπέρ σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση