ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 τρόποι για να κοιμάστε ήρεμα κάθε βράδυ

Ένα από τα σημαντικότερα αγαθά του ανθρώπου είναι ο ύπνος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ύπνος είναι από τα ωραιότερα μη υλικά αγαθά που έχει ο άνθρωπος. Είναι πηγή υγείας και ευεξίας, όπως επίσης και ισορροπίας αλλά και ευημερίας.

Γενικότερα, ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη ψυχική μας υγεία. Παίζει ρόλο στην παραγωγικότητά μας αλλά και στο πόσο ευδιάθετες θα είμαστε την επόμενη ημέρα. Επομένως, είναι σημαντικό να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες αλλά και να έχουμε έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 5 τρόπους με τους οποίους, αν εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας, θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε πιο ήρεμα και βαθιά, αλλά και να ξυπνάτε σούπερ ξεκούραστες γεμάτες ενέργεια.

1. Η ακαταστασία φέρνει σύγχυση και άγχος. Βεβαιωθείτε πως το περιβάλλον του δωματίου σας είναι καθαρό και συγυρισμένο, έτσι ώστε να νιώθετε πιο strees free.

2. Η σωστή θερμοκρασία του δωματίου παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνο. Βεβαιωθείτε πως δεν κρυώνετε ούτε ζεσταίνεστε πριν πάτε για ύπνο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες σκίασης, έτσι ώστε να διατηρήσετε το φως και τους θορύβους μακριά, όσο περισσότερο μπορείτε.

3. Αποφύγετε τους καφέδες αργά το βράδυ μετά το βραδινό σας γεύμα κτλ. Πιείτε τον τελευταίο σας νωρίς το απόγευμα. Εάν θέλετε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα το βράδυ, προτιμήστε κάποιο τσάι με βότανα χωρίς καφεΐνη, εφόσον αυτή η ουσία μπορεί να σας τονώσει αρκετά.

4. Μια συνήθεια που κάνουμε οι περισσότεροι, είναι να κοιτάμε την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή μας, μέχρι την ώρα που θα αποκοιμηθούμε. Το φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές δίνει μήνυμα στον εγκέφαλο πως έξω είναι ακόμα μέρα, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε στον ύπνο. Εάν θέλετε να κάνετε κάτι χαλαρωτικό πριν κοιμηθείτε, διαβάστε ένα βιβλίο.

5. Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε τον ήρεμο και βαθύ ύπνο, είναι να κάνετε ένα ζεστό ντους και να αφιερώσετε λίγα λεπτά στον διαλογισμό. Αυτό θα σας ηρεμίσει στο μάξιμουμ.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Στραφείτε στον εσωτερικό σας ψυχισμό, αναλογιστείτε αν πράγματι μια τέτοια συνθήκη (του να γίνετε μάνες) είναι ρεαλιστική, συνειδητή και ποθητή και όχι για τα κοινωνικά «πρέπει»

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Είναι μια πραγματικότητα που ορίζει τον κοινωνικό εαυτό κάθε γυναίκας που ξεπερνά μια συγκεκριμένη ηλικία
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ