ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

8 καθημερινά tips για να είσαι πιο θετικός και αισιόδοξος

Προσπαθήστε να τα βάλετε στην καθημερινότητα σας για περισσότερη θετικότητα.

Newsroom K

Όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει φράσεις και αποφθέγματα που έχουν στόχο να εξυψώσουν το πνεύμα μας και να μας φτιάξουν τη διάθεση όπως το «Αντιμετώπισε την κάθε μέρα ξεχωριστά και με χαμόγελο» ή το «Τα αστέρια λάμπουν μόνο στο σκοτάδι».

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα είναι πως όχι μόνο μας φτιάχνουν το κέφι και μας ανακουφίζουν το πνεύμα όταν μας έχουν πέσει πολλά αλλά μπορούν να επηρεάσουν ενεργά και την σωματική μας υγεία.

Όλες οι σύγχρονες έρευνες συνδέουν την θετική αντιμετώπιση της ζωής με την μείωση της αρτηριακής πίεσης, το ισορροπημένο βάρος και τα βέλτιστα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το πανεπιστήμιο της California διεξήγαγε έρευνα και εντόπισε πως ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί πρόσφατα με τον ιό του HIV και έχουν αναπτύξει την δεξιότητα της θετικής απεικόνισης της ζωής νοσούν ελαφρότερα, είναι πιο πιθανό να λάβουν την αγωγή τους ορθά και είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν αντικαταθλιπτική θεραπεία.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα εκπαίδευσαν έναν αριθμό συμμετεχόντων στις 8 δεξιότητες που έχουν σκοπό την διατήρηση υψηλότερων επιπέδων θετικών συναισθημάτων. Διαβάστε τα και προσπαθήστε να τα βάλετε στην καθημερινότητα σας για περισσότερη θετικότητα.

- Εντόπισε ένα θετικό γεγονός κάθε ημέρα
- Απόλαυσε το και γράψε το σε ένα ημερολόγιο ή συζήτησε το με έναν φίλο
- Ξεκίνα ένα ημερολόγιο με σκέψεις ευγνωμοσύνης
- Βάλε ρεαλιστικούς στόχους και σημείωνε την εξέλιξη σου
- Γράψε μια λίστα με τις προσωπικές σου «δυνάμεις» και σημείωσε πως τις χρησιμοποιείς στη καθημερινότητα
- Σημείωνε τα γεγονότα που σου προκαλούν stressκαι δες τα με ένα θετικό μάτι
- Αναγνώρισε και κάνει μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης
- Συγκεντρώσου στο παρόν αντί στο μέλλον ή στο παρελθόν

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρώτο σημάδι κρίσης είναι οι συνεχόμενες εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, ειδικά όταν το ζευγάρι τσακώνεται με ασήμαντες αφορμές

4 σημάδια κρίσης στο γάμο μας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας βιώνουν κρίση στο γάμο τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαζύγιο ...
Newsroom K
 |  ΘΕΜΑΤΑ