ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αν τα παιδιά σας βαριoύνται εύκολα, αυτές είναι οι 5 δραστηριότητες για εσάς

Πέντε δραστηριότητες που δεν ξέρατε ότι είναι τόσο καλές για τα παιδιά

must.com.cy

 ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΣΠΡΟΥ

Λένε πως από την στιγμή που αποκτάς το πρώτο σου παιδί η ζωή σου αλλάζει και πλέον, ένα κομμάτι της καρδιάς σου -αν όχι ολόκληρη- βρίσκεται εκτός του σώματός σου και μάλλον, έχουν ΄δίκιο. Και ενώ αναμφίβολα η μητρότητα είναι κάτι το μοναδικό και οι στιγμές της ζωής σου που πέρνάς μαζί με τα παιδιά σου ανεκτίμητες, υπάρχουν και μερικές μέρες που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα... κυρίως όταν τα παιδιά είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γκρινιάζουν και εσύ, δεν ξέρεις πώς να τα απασχολήσεις και πώς να φέρεις εις πέρας όλα τα υπόλοιπα tasks που έχεις στο μυαλό σου.

Η ζωή όμως μερικές φορές δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς. Για τον λόγο αυτό εμείς ψάξαμε και βρήκαμε πέντε δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις παρέα με τα παιδιά σου όταν βαριούνται και πέρα από το να διασκεδάσετε να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν γνωστικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες.

Balloon kicking για νεογέννητα: Το Balloon kicking θέλει να δέσεις χαλαρά στα χεράκια και τα ποδαράκια του μωρού μπαλόνια και να το αφήσεις να τα παρακολουθεί. Η εν λόγω δραστηριότητα είναι άκρως ενδιαφέρουσα αφού μέσα από αυτήν τα μικρά σας θα μάθουν να παρακολουθούν με τα μάτια τους την κίνηση των μπαλονιών, θα ανακαλύψουν ότι η κίνηση των χεριών και των ποδιών τους προκαλούν την κίνηση των μπαλονιών και θα ανακαλύψουν πώς να ελέγχουν τα χέρια και τα πόδια τους γενικότερα.

Eλεύθερο παιχνίδι: Μπορεί τα παιδιά να λατρεύουν τα κλασικά τους παιχνίδια, ωστόσο μερικές φορές τα βαριούνται και αυτό είναι απολύτως λογικό. Κάντε την διαφορά και δώστε τους διάφορα αντικείμενα ώστε να ασχοληθούν. Αναλόγως της ηλικίας τους επενδύστε σε κουτιά, τουβλάκια, τάπερ, κατσαρόλες και αφήστε τους να είναι δημιουργικοί και να "κατασκευάσουν" τα δικά τους παιχνίδια.

Photo by Brandable Box on Unsplash

Βρείτε χρόνο για παιχνίδι έξω από το σπίτι: Mπορεί οι εσωτερικές δραστηριότητες να είναι πιο safe, ωστόσο οι εξωτερικές ωθούν στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Όταν τα παιδιά βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον μαθαίνουν να ρυθμίζουν την προσοχή, τα συναισθήματα και την ικανότητα συνεργασίας. Το παιχνίδι στο χώμα, στη λάσπη και στο γρασίδι και οι πεζοπορίες είναι must.

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Δώστε χρόνο και χώρο μακριά από τους ενήλικες: Tα παιδιά χρειάζονται χρόνο μακριά από τους ενήλικες και αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Αφήστετα λοιπόν να παίξουν μακριά σας και σταματήστε να τα "ελέγχετε" κάθε δέκα λεπτά. Μάθετε να τους λέτε "Πήγαινε να παίξεις!" και να είστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν στην πρόκληση.

Photo by Robo Wunderkind on Unsplash

Συμπεριλάβετε τα παιδιά στην καθημερινότητά σας: Μπορεί για εσάς οι οικειακές δουλείες να είναι "αγγαρεία" ωστόσο για τα παιδιά σας κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Οι μικροί μπόμπηρες απολαμβάνουν το νοικοκυριό και χαίρονται να σκουπίζουν και να πλένουν τα πιάτα. Ακόμη και αν δεν τα κάνουν τέλεια, καλό είναι να αποφύγετε τα παράπονα.

Photo by CDC on Unsplash

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ