ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανανάς: εξωτικός, γευστικός και ωφέλιμος!

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην προστασία έναντι της εμφάνισης νοσημάτων, όπως καρδιαγγειακών.

Newsroom K

Οι ιθαγενείς τον ονόμαζαν «νανά». Με τη βοήθεια του εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου το 1493 που τον εντόπισε στη Γουαδελούπη της Καραϊβικής, έγινε γνωστός σ’ όλη την Ευρώπη.

Ο μίσχος του απολαυστικού και δροσιστικού φρούτου, συγκεντρώνει όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες αφού περιέχει ένα ένζυμο, τη βρωμελίνη, με πολύ σημαντικές ιδιότητες: διασπά τις πρωτεΐνες, επιταχύνοντας τη χώνεψή τους, και βοηθάει στην αποβολή τους απ’ τον οργανισμό. Παράλληλα κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι θεραπευτικές δόσεις του ενζύμου αυτού μπορούν να παρέχουν ευεργετικά οφέλη στη φλεγμονή, απορροφώντας έτσι εντοπισμένα οιδήματα.

Είναι αγαπητό φρούτο σε όσους κάνουν σωστή διατροφή καθώς 1 φλιτζάνι ανανά περιέχει 80 μόνο θερμίδες και μπορεί να ικανοποιήσει την πείνα μας ενώ βοηθά στην καύση του λίπους. Ωστόσο, περιέχει 150 γραμμάρια ζάχαρης, πολύ υψηλό ποσοστό, ιδιαίτερα για διαβητικούς.

Ο ανανάς είναι ένα εξαιρετικό φρούτο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην προστασία έναντι της εμφάνισης νοσημάτων, όπως καρδιαγγειακών. Οι διουρητικές του ιδιότητες είναι μοναδικές, γι’ αυτό και πολλοί λαοί τον χρησιμοποιούν για την εξάλειψη των εντερικών σκουληκιών επειδή καταπραΰνει και διευκολύνει από εντερικές διαταραχές.

Ο ανανάς ενισχύει τα ούλα επειδή περιέχει βιταμίνη C και βοηθάει τα δόντια να είναι δυνατά και υγιή. Μιας και περιέχει καροτίνη, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρώτο σημάδι κρίσης είναι οι συνεχόμενες εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, ειδικά όταν το ζευγάρι τσακώνεται με ασήμαντες αφορμές

4 σημάδια κρίσης στο γάμο μας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας βιώνουν κρίση στο γάμο τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαζύγιο ...
Newsroom K
 |  ΘΕΜΑΤΑ