ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποφύγετε τις γυναικολογικές λοιμώξεις το καλοκαίρι με αυτά τα 7 tips

Χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Της Ριάνας Στυλιανού

Η καλοκαιρινή περίοδος ισοδυναμεί με άφθονο ήλιο, διακοπές, δροσιστικά ποτά και μπάνια στην παραλία. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, όπου το καλοκαίρι σημαίνει και άρση στις μολύνσεις, καθώς η ζέστη και υγρασία είναι οι καλύτεροι φίλοι των γυναικολογικών λοιμώξεων.

Επομένως, εμείς οι γυναίκες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λαμβάνοντας ορισμένα μετρά προστασίας, ούτως ώστε να αποφύγουμε τις λοιμώξεις αυτές όσο περισσότερο μπορούμε.

Δείτε ορισμένα tips για να προφυλαχθείτε:

1. Είναι σημαντικό να πίνετε άφθονα υγρά και κυρίως νερό, το οποίο θα σας κρατήσει ενυδατωμένες, βοηθά στην παραγωγή ούρων και ταυτόχρονα στην απομάκρυνση τυχόν μικροβίων.

2. Κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη για ούρηση, είναι σημαντικό να επισκέπτεστε την τουαλέτα και να μην τα συγκρατείτε, για τον λόγο του ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοίμωξη.

3. Εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ταμπόν, θα πρέπει να το αλλάζετε κάθε 2 με 3 ώρες μάξιμουμ.

4. Ιδανικά, μετά το μπάνιο στην παραλία, καλό θα ήταν να αλλάζατε μαγιό, γιατί η υγρασία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μυκήτων.

5. Μην ξαπλώνετε ποτέ πάνω στην άμμο χωρίς να βάλετε από κάτω μια πετσέτα η μια ψάθα. Τα μικρόβια που υπάρχουν είναι πολλά παραπάνω απ’ ότι νομίζετε.

6. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πολυσύχναστες πισίνες, ενώ καλό θα ήταν να κάνατε ένα ντους αμέσως μετά.

7. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με γιαούρτι, γάλα και χυμό cranberry.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ