ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε πριν κολυμπήσουμε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κολυμπήσετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα 

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι να είναι εδώ, πολλοί από εμάς περιμένουμε πως και πως τα Σαββατοκύριακα για να απολαύσουμε τις δροσιστικές βουτιές στην πισίνα και στη θάλασσα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες τροφές δεν είναι κατάλληλες για κατανάλωση πριν το κολύμπι. Δείτε πιο κάτω ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε πριν από την κολύμβηση, προκειμένου να αποφύγουμε πιθανά προβλήματα υγείας.

Βαριά γεύματα

Η κατανάλωση βαριών γευμάτων πριν το κολύμπι μπορεί να προκαλέσει αίσθημα βαρύτητας και δυσπεψίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πέψη απαιτεί σημαντική ροή αίματος προς το γαστρεντερικό σύστημα, ενώ το κολύμπι απαιτεί αύξηση της ροής αίματος προς τους μύες. Αυτή η σύγκρουση μπορεί να προκαλέσει περιττή κούραση και δυσφορία.

Κατεψυγμένα γλυκά

Τα κατεψυγμένα γλυκά μπορεί να φαίνονται αναζωογονητικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης και τεχνητών χρωστικών. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει απώλεια υδάτων, καθώς η ζάχαρη απαιτεί περισσότερο νερό για να μεταβληθεί σε ενέργεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Αλκοόλ

Το καλοκαίρι συχνά συνοδεύεται από πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις όπου το αλκοόλ ρέει ελεύθερο. Ωστόσο, το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να αξιοποιούμε την κολύμβηση με ασφάλεια. Αποδυναμώνει την ισορροπία, μπορεί να προκαλέσει μειωμένο συντονισμό και αυξημένη κόπωση. Επιπλέον, το αλκοόλ είναι διουρητικό, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνιση κραμπών κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση