ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτοπεριορισμός; Ας γυμναστούμε από σπίτι

Τι και αν έκλεισαν τα γυμναστήρια; Εμείς διατηρούμε την φόρμα μας

Newsroom K

Με την έξαρση του κορωνοϊού καλούμαστε όσο περισσότερο γίνεται να περιοριστούμε στο σπίτι για να προστατεύσουμε εμάς αλλά και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια έχουν κλείσει οι περισσότερες, ενώ άλλες δέχονται μόνο συγκεκριμένο αριθμό πελατών. Για την προστασία του κοινού αποφασίστηκε και το κλείσιμο των γυμναστηρίων.

Τα memes που κυκλοφορούν στα social media μας κάνουν πραγματικά να αναρωτιόμαστε αν τελικά θα χάσουμε την φόρμα μας λόγω του περιορισμού στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι εύκολα μπορεί να ξεφύγει κάποιος που βρίσκεται στο σπίτι και να αρχίσει να τρώει ακατάπαυστα.
Ωστόσο το να βρισκόμαστε σπίτι μας βοηθάει περισσότερο να προετοιμάσουμε τα σωστά γεύματα της ημέρας χωρίς να ξεφεύγουμε και να τα παραλείπουμε.

Είναι ευκαιρία αφού θα βρίσκεστε στο σπίτι χωρίς κάτι ιδιαίτερο να κάνετε να αφιερώσετε χρόνο για να γυμναστείτε όπως θα κάνατε και στο γυμναστήριο εξάλλου υπάρχουν πολλοί τρόποι άσκησης οι οποίοι δεν χρειάζονται κάποιον εξοπλισμό.

Αν θέλετε να αποβάλλετε τον πανικό και τα άγχη που σας προκαλούν οι άσχημες ειδήσεις του κορωνοϊού ο καλύτερος τρόπος είναι να δοκιμάσετε την yoga. Εκτός από την χαλάρωση και την συγκέντρωση η yoga καταπολεμά και την κατάθλιψη όπως και το άγχος. Από την άλλη όμως είναι ιδανική και για την ευλυγισία και ισορροπία του σώματος ενώ χτίζει και μυϊκή δύναμη.

Μία από τις αγαπημένες μας yoga instructors στο YouTube είναι η «Yoga With Adriene» την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και να κάνετε yoga στο σπίτι το μόνο που χρειάζεστε είναι καλή διάθεση.

Αν πάλι προτιμάτε μια γυμναστική που θα σας κρατήσει σε φόρμα και θα σας βοηθήσει στην απώλεια κιλών όπως και το χτίσιμο μυϊκής μάζας χωρίς εξοπλισμό μπορείτε να παρακολουθήσετε την απίθανη «Madfit» στο YouTube. Στο κανάλι της θα βρείτε ασκήσεις για όλα τα μέρη του σώματος και σας προειδοποιούμε είναι πραγματικά «mad». Τα περισσότερα βίντεο που έχει μπορεί να είναι μικρά μέχρι 30 λεπτά όμως είναι πραγματικά αρκετά για να σε κουράσουν και να σε κάνουν να νιώσεις όλους σου τους μύες να «καίνε». Δεν μοιάζει καθόλου με τις κλασικές ασκήσεις με βάρη που έχουμε συνηθίσει στο γυμναστήριο και είναι 30 λεπτά γεμάτα χωρίς διακοπή.

 

 

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση