ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρέθηκε η φράση «κλειδί» μιας επιτυχημένης σχέσης

Η φράση που πρέπει να κυριαρχεί σε κάθε σχέση

must.com.cy

Όλοι αναζητούμε τα στοιχεία αυτά που κάνουν μία σχέση ιδανική σχέση, είτε βρισκόμαστε σε μία είτε είμαστε single. Βασίζεται η σχέση μου στην κατανόηση; Θέσαμε τα σωστά θεμέλια στην σχέση μας; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που σίγουρα κάνουμε στον εαυτό μας;

Το πρώτο καιρό της σχέσης όλα είναι ειδυλλιακά ωστόσο η καθημερινή τριβή και τα προβλήματα συχνά προκαλούν εντάσεις που πολλές φορές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε τοξικές σχέσεις.

Με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι βρήκαν την φράση «κλειδί» που μπορεί να δημιουργήσει μία επιτυχημένη σχέση και αυτή δεν είναι άλλη από την «επιθυμία για εκτίμηση».

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους διακεκριμένους ψυχολόγους Dr. John Gottman και Julie Schwartz Gottman ανακάλυψαν ότι τα περισσότερα ζευγάρια ανεξαρτήτως ηλικίας έψαχναν από την σύντροφο την αναγνώριση και γενικότερα την εκτίμηση.

«Ως ψυχολόγοι, έχουμε μελετήσει περισσότερους από 40.000 συντρόφους που πρόκειται να ξεκινήσουν θεραπεία ζευγαριών. Είμαστε επίσης ένα ευτυχισμένο ζευγάρι παντρεμένων εδώ και 35 χρόνια, οπότε ξέρουμε κάποια πράγματα για τις επιτυχημένες σχέσεις», σχολίασαν σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας τους οι Gottman στο CNBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση