ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καλοκαίρι και χαλάρωση πάνε μαζί- Αυτός είναι ο τρόπος να το αξιοποιήσεις

Εμείς μαζέψαμε μερικούς και σας τους προτείνουμε

must.com.cy

Της Δωριάνας Κυριάκου

Το καλοκαίρι είναι αδιαμφισβήτητα η πιο «Hot» εποχή του χρόνου, όχι μόνο για τους προφανής λόγους (θερμοκρασία) αλλά και για τους υποβόσκων, που τις περισσότερες φορές τείνουν προς το να είναι και πιο σημαντικοί στην επίδρασή τους στο άτομο.

Για αυτό τον λόγο και παρατηρούνται οι περισσότερες αλλαγές να έχουν πιο μακροπρόθεσμη θέση στο «ημερολόγιο» του ατόμου, και όχι βραχυπρόθεσμη, σαν αυτή του χειμώνα. Δικαιωματικά, έτσι πράττουμε και στο «νησί του Ήλιου» αφού αν αναλογιστούμε, οι θερμοκρασίες είναι καυτές από πολύ νωρίς.

Το ερώτημα που αναπτύσσεται συμπερασματικά, είναι το εξής. Τί θα μπορούσαμε να κάνουμε για να απολαύσουμε την πλειονότητα των θετικά φορτισμένων ορμονών που κατακλύζουν το περιβάλλον γύρω μας;

Εμείς μαζέψαμε μερικούς και σας τους προτείνουμε:

1. Διάβασε βιβλία:

Η μεγαλύτερη όλων των χαλαρωτικών δραστηριοτήτων και πλειοψηφικά η πιο εύκολη στο να γίνει είναι η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος. Ναι πράγματι, το να βυθίζεσαι σε ένα παράλληλο κόσμο, διεγείροντας ταυτόχρονα την φαντασία σου, φτιάχνοντας καινούριες εικόνες, βοηθάς το μυαλό σου να κάνει restart και να ξεκουραστεί πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.

2. Βρες το «κέντρο» σου:

Ψάξε την έννοια της χαλάρωσης στο βάθος της. Διαλογίσου τί σημαίνει για εσένα η πραγματική «nirvana» και γίνε ένα, τόσο με το σώμα αλλά κυρίως με την ψυχή σου. Μουσική, ηλιοθεραπεία, αφρόλουτρα, βόλτες, ό,τι και αν είναι αυτό που σε αποφορτίζει, ήρθε ο καιρός να το κάνεις.

3. Κάνε «ξεσκαρτάρισμα»:

Τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Μάζεψε τα παλιά σου ρούχα, τα οποία φυλάς για χρόνια στο ίδιο ερμάρι χωρίς να τα φοράς, και δώσε τα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μάζεψε και όλους τους «ισολογισμούς» των κοινωνικών σου σχέσεων και ζύγισε τα αποτελέσματά τους, εάν βγουν με θετικό πρόσημο, προχώρα, αν βγουν με αρνητικό, ξεκίνα την αποκόλληση από αυτές.

4. Προχώρα:

Σταμάτα να αναλώνεσαι σε περιστατικά και καταστάσεις που τοξικοποιούν τη ζωή σου. Προχώρα μπροστά, ποτέ τίποτα δεν θα είναι τέλειο. Πρέπει να καταφέρεις να εξηγήσεις στον εαυτό σου ότι οι ατέλειες είναι το «αλατοπίπερο» της ζωής. Το καλοκαίρι δίνει το καλύτερο σκηνικό για να καταφέρεις να χαλαρώσεις και να σκεφτείς με καθαρό μυαλό το μέλλον σου, τους στόχους σου και τα όνειρά σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Οι μήνες που έρχονται, πάντα και για πάντα, λόγω κουλτούρας, θα σημαίνουν για εμάς πολύ περισσότερα από όσα αφήνουμε να εννοηθούν, ίσως γιατί – λόγω και του κλίματος

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά, αφήνει την ερωτική φαντασίωση να «κοιμηθεί».
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ