ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεταβολισμός: Οι τροφές που τον επιταχύνουν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, αποκαλύπτοντας παράλληλα ορισμένους μύθους που τον περιβάλλουν. Προτού εξεταστούν αυτοί, είναι ουσιαστικό να κατανοήσουμε τη φύση του μεταβολισμού και πώς μπορούμε να τον υποστηρίξουμε για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο μεταβολισμός, στην απλούστερη έννοια του, αναφέρεται στη διαδικασία μέσω της οποίας το σώμα αποκτά ενέργεια και εκτελεί τις βασικές λειτουργίες της ζωής. Όταν μιλάμε για την επιτάχυνση του μεταβολισμού, αναφερόμαστε στο να εξασφαλίζουμε ότι το σώμα μας καίει θερμίδες αποτελεσματικά κατά τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Αυτή η διαδικασία, ωστόσο, μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως ο χρόνος και οι διακυμάνσεις στις διατροφικές συνήθειες, οδηγώντας, σε ορισμένες περιπτώσεις, στον "διακοπτόμενο μεταβολισμό".

Αυτό σημαίνει ότι το σώμα έχει χάσει την ικανότητά του να αξιοποιεί πλήρως την ενέργεια που λαμβάνει και έχει εκπαιδευτεί να το κάνει με λιγότερη απόδοση ενέργειας, κυρίως μετά από περιόδους αυστηρών διαιτών. Αυτό μπορεί να συνδεθεί με το ζήτημα της αύξησης του βάρους, καθώς ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας δυσκολότερη την απώλεια βάρους.

Παρά τους μύθους, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές και συνήθειες που μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό, διασφαλίζοντας ότι το σώμα μας μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια και δεν την αποθηκεύει ως λίπος.

Μην περιορίζετε υπερβολικά τις θερμίδες:

Για να χάσετε βάρος με βιώσιμο τρόπο, είναι σημαντικό να μην πέσετε στην παγίδα του ακατάλληλου περιορισμού θερμίδων χωρίς επίβλεψη ειδικού. Η υπερβολική αποτροπή των θερμίδων μπορεί να καταπονήσει τον μεταβολισμό και να επιβραδύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Πίνετε νερό πριν από το πρωινό:

Αύξηση της κατανάλωσης νερού το πρωί μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό, ενώ δεν αναφερόμαστε σε κάποιο εξειδικευμένο "κόλπο". Η υδροδότηση το πρωί μπορεί να υποστηρίξει τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και να προάγει την απώλεια βάρους.

Κατανάλωση φρούτων:

Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά είναι χρήσιμο να τα καταναλώνουμε μεταξύ των γευμάτων για να διατηρήσουμε ενεργό τον μεταβολισμό.

Κατανάλωση ροφημάτων μετά από γεύματα:

Η κατανάλωση αφεψημάτων και τσαγιού μετά από τα γεύματα έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό και ενισχύει διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση