ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέντε συμβουλές για να επιλέγεις υγιεινά τρόφιμα στο σουπερμαρκετ

Πως να κάνεις τις πιο σωστές επιλογές τροφίμων

must.com.cy

Αν είσαι από αυτούς που πηγαίνουν στο supermarket χωρίς καμία προετοιμασία, τότε πιθανότατα έχεις αντιμετωπίσει τα εξής προβλήματα, να ξεχάσεις κάτι σημαντικό, να μην έχεις ιδέα τι να μαγειρέψεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή να αγοράσεις τρόφιμα που δεν χρειάζεσαι ή δεν είναι υγιεινά. Για να αποφύγεις αυτά τα προβλήματα, θα σε βοηθήσουν οι παρακάτω πέντε συμβουλές για προετοιμασία πριν φύγεις για το supermarket. Έτσι θα κάνεις σωστές και οργανωμένες αγορές και θα έχεις ένα ψυγείο γεμάτο με υγιεινά τρόφιμα και αρκετές επιλογές για μαγείρεμα.

1) Πριν πας στο supermarket, σκέψου τι θέλεις να μαγειρέψεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και καταγράψε όλα τα απαραίτητα υλικά για να τα προμηθευτείς. Έτσι, θα αποφύγεις το να ψωνίζεις τυχαία και θα εξασφαλίσεις ότι θα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις τα πιάτα σου.

2) Πριν φύγεις για το supermarket, ελέγξτε τα ντουλάπια και το ψυγείο σου για να βεβαιωθείς ότι έχεις ήδη τα απαραίτητα συστατικά για τα γεύματα που έχεις σκοπό να μαγειρέψεις. Αν έχεις ήδη κάποια από τα υλικά, δεν θα χρειαστεί να τα αγοράσεις ξανά και θα αποφύγεις την περιττή σπατάλη τροφίμων.

3) Μετά τον έλεγχο των αποθεμάτων σου, καταγράψε όλα όσα χρειάζεσαι σε μια λίστα για να μην ξεχνάς τίποτα στα ψώνια. Μπορείς να οργανώσεις τη λίστα ανάλογα με το είδος των προϊόντων για να σου είναι πιο εύκολο στο σούπερ μάρκετ, όπως για παράδειγμα: φρούτα, λαχανικά, απορρυπαντικά κλπ.

4) Είναι σημαντικό να μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι, γιατί μπορεί να σε κάνει να αναζητάς γρήγορες λύσεις και να παίρνεις τρόφιμα που δεν είναι ωφέλιμα για τη διατροφή σου. Για αυτό, είναι σημαντικό να φάς κάτι πριν πας για ψώνια.

5) Είναι σημαντικό να διαβάζεις τις ετικέτες των τροφίμων για να μάθεις τα συστατικά και τα θρεπτικά του συστατικά. Θα πρέπει να αποφεύγεις προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα, τρανς λίπη, κορεσμένα λίπη, υπερβολική ποσότητα αλατιού και ζάχαρης.

Μια καλή συμβουλή για να σπαταλάς λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ είναι να κάνεις μια λίστα με ό,τι χρειάζεσαι και να προσπαθήσεις να την τηρείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης, προσπάθησε να μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ συχνά, αλλά να κάνεις μεγαλύτερες αγορές λιγότερο συχνά. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αποφεύγεις τις αγοραστικές παγίδες και να αγοράζεις μόνο ό,τι χρειάζεσαι και όχι περισσότερα. Επιπλέον, να είσαι προσεκτικός στις προσφορές και τα εκπτωτικά κουπόνια, καθώς μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για το πορτοφόλι σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση