ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιες τροφές να καταναλώνουμε και ποιες να αποφεύγετε πριν τον ύπνο

Η κατανάλωση ακατάλληλων τροφών ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο μας και να μας φορτώσει με περιττές θερμίδες

must.com.cy

Ριάνα Στυλιανού

Πολλές φορές τυχαίνει να γυρίζουμε κουρασμένοι στο σπίτι και το μόνο που θέλουμε είναι δύο πράγματα: να φάμε και να κοιμηθούμε. Όσον αφορά το πρώτο όμως, κυκλοφορούν πολλές αλήθειες και μύθοι για το τι πρέπει να καταναλώνουμε πριν τον ύπνο.

Η κατανάλωση ακατάλληλων τροφών ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο μας και να μας φορτώσει με περιττές θερμίδες, ενώ υπάρχουν snacks που είναι ελαφριά, βοηθούν στο αδυνάτισμα και ό,τι πρέπει για εκείνη την ώρα. Πιο συγκεκριμένα...

Χειρότερες τροφές πριν τον ύπνο:
1. Τα λιπαρά και βαριά τρόφιμα θα σας προκαλέσουν αίσθημα κούρασης την επόμενη μέρα, ενώ θα αναγκάσουν το στομάχι σας να δουλέψει παραπάνω για να καταφέρει να τα χωνέψει.
2. Τα γλυκά με την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα θα αναστατώσουν τον ύπνο σας. Αποφεύγετε κέικ, μπισκότα και άλλα γλυκά, καθώς και το άσπρο ψωμί.
3. Μείνετε μακριά από πικάντικα τρόφιμα και καυτερές σάλτσες αν θέλετε να φάτε κάτι αργά τη νύχτα. Θα αναστατώσουν το στομάχι σας και θα διεγείρουν τις αισθήσεις σας, προκαλώντας προβλήματα στον ύπνο.

Κατάλληλες τροφές πριν τον ύπνο:
1. Με ένα μικρό μπολ γιαούρτι παίρνετε μία ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης και τρυπτοφάνης, ενώ έχει μόνο 100 έως 150 θερμίδες. Επιπλέον, το γιαούρτι θα ηρεμήσει το στομάχι σας, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσετε με καούρα ή δυσπεψία.
2. Τα καρότα είναι ένα λαχανικό με ελάχιστες θερμίδες -μόνο 4 το καθένα- και ναι μπορείτε να καταναλώσετε όσα θέλετε πριν από τον ύπνο. Θα σας αφήσουν με ένα "χορτασμένο" αίσθημα χωρίς τύψεις.
3. Οι θρεπτικές μπανάνες εκτός του ότι περιέχουν κάλιο, μία ουσία αρκετά χρήσιμη για τον οργανισμό σας, αποτελούν ένα ιδανικό snack πριν τον ύπνο. Επιπλέον αν έχεις ήδη καθαρίσει την κουζίνα σας, δεν θα αφήσεις πίσω σκεύη για πλύσιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση