ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόσο καλές είναι για εσάς οι 12ωρες δίαιτες νηστείας;

Οι αλλαγές που γίνονται στον οργανισμό

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Η διαλείπουσα νηστεία αποτελείται από πολλές διαφορετικές μεθόδους, από ολοήμερες νηστείες έως προγράμματα εναλλακτικής ημέρας, μαζί με τη δημοφιλή μέθοδο νηστείας για 12 ώρες.

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια 12ωρη νηστεία, υπάρχουν πολλά περισσότερα να γνωρίζετε από το γεγονός ότι πρέπει να απέχετε από το φαγητό για 12 ώρες την ημέρα.

Θα καλύψουμε όλες τις πτυχές μιας 12ωρης νηστείας, τα οφέλη της και ορισμένους κανόνες διαλείπουσας νηστείας που πρέπει να ακολουθείτε.

Τι είναι η 12ωρη νηστεία;

Όταν πρόκειται για νηστεία για απώλεια βάρους και πρόσθετα οφέλη για την υγεία, υπάρχει η μέθοδος 12 ωρών η οποία απαιτεί νηστεία για τη μισή ημέρα σας και στη συνέχεια να έχετε ένα «παράθυρο» για φαγητό μέσα στις υπόλοιπες 12 ώρες.

Όχι μόνο είναι μια πολύ ευέλικτη μέθοδος διατροφής, αλλά η νηστεία για 12 ώρες είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους απώλειας βάρους, χάρη στο έλλειμμα θερμίδων που ωθεί το σώμα σας μέσω ενός μεταβολικού διακόπτη για να κάψει τα λιποκύτταρα με τον υψηλότερο δυνατό ρυθμό.

Η κέτωση, η διαδικασία καύσης των αποθεμάτων λίπους, ξεκινά όταν το σώμα μένει χωρίς τροφή για μια περίοδο 10-12 ωρών. Τότε είναι που απελευθερώνονται οι κετόνες και ο μεταβολισμός σας πηγαίνει από τη χρήση ζάχαρης στην καύση λίπους για καύσιμο.

Έτσι, ο περιορισμός των θερμίδων και η νηστεία για 12 ώρες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το σωματικό σας βάρος και να βιώσετε τα άλλα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας.

Oφέλη για την υγεία όταν κάνετε μια νηστεία 12 ωρών

Πολλοί άνθρωποι έλκονται από τη διαλείπουσα νηστεία λόγω των διαφόρων πλεονεκτημάτων για την υγεία που συνδέονται με μια τέτοια δίαιτα, πέρα από τον παράγοντα απώλειας βάρους.

Γενικά, η διαλείπουσα νηστεία μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, κάποιος που νηστεύει μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας, την υγεία του εντέρου και την αθλητική απόδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση