ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να καθαρίσετε σωστά το τηλέφωνό σας και γιατί

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Πόσο συχνά καθαρίζετε το τηλέφωνό σας; Σκεφτείτε όλα τα μέρη που αφήνετε το τηλέφωνό σας κάθε μέρα. Το σούπερ μάρκετ, το γραφείο, το μπάνιο… Πόσο μάλλον να το βάλεις κοντά στο πρόσωπό σου. Δείτε πιο κάτω έναν γρήγορο οδηγό για το πώς να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας και γιατί να το καθαρίζετε καθημερινά.

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας

Αγγίζουμε τα τηλέφωνά μας περίπου 3.000 φορές την ημέρα και σύμφωνα με έρευνα της Germs το τηλέφωνό σας είναι 10 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας. Έτσι, ο καθαρισμός του τηλεφώνου σας μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε την εξάπλωση μικροβίων, ιών και επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να μην εμφανίσετε ακμή στο πρόσωπό σας, καθώς έρχεται σε επαφή με αυτό όταν απαντάτε το τηλέφωνο!

Πώς να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας

Πριν καθαρίσετε το τηλέφωνό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο και δεν είναι συνδεδεμένο σε πρίζες. Αφαιρέστε τη θήκη και φροντίστε να την καθαρίσετε και αυτή!

Μαντηλάκια

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας είναι να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια. Οι περισσότερες εταιρείες συνιστούν μαντηλάκια με αλκοόλ 70%. Μπορείτε να τα αγοράσετε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Μην τρίβετε το τηλέφωνό σας και μην προσπαθήσετε να σπρώξετε το μαντηλάκι μέσα στο τηλέφωνο. Απλώς δώστε του ένα απαλό καθάρισμα.

Σαπούνι, νερό και ένα πανί από μικροΐνες

Η Dr Lena Ciric, μια μικροβιολόγος από το UCL, δημιούργησε αυτό το χρήσιμο εκπαιδευτικό βίντεο για το BBC που δείχνει πώς να καθαρίζετε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας σαπούνι, νερό και ένα πανί από μικροΐνες.

1.Μουλιάστε ένα πανί από μικροΐνες (αυτά είναι πιο απαλά από άλλα ρούχα) σε ένα μείγμα νερού και σαπουνιού (όχι χλωρίνη!)

2.Πιέστε το ύφασμα για να είναι υγρό - όχι μούσκεμα

3.Σκουπίστε απαλά το τηλέφωνό σας

4.Και πάλι, μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε το εσωτερικό του τηλεφώνου σας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση