ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να πλύνετε σωστά την υφασμάτινη μάσκα σας

Οι μύθοι περί δραστικών μέτρων καθαριότητας δεν ισχύουν σε αυτή την περίπτωση

Newsroom K

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι το να φοράμε δημόσια, μάσκα ή κάλυμμα προσώπου είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά τώρα που όλο και περισσότερος κόσμος βγαίνει σιγά σιγά έξω. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρήση της σε μέρη όπως η υπεραγορά ή το φαρμακείο, όπου είναι πιο δύσκολο να μείνετε 2 μέτρα μακριά από άτομα.

Βασικά, η ιδέα είναι ότι η χρήση της μάσκας υφάσματος περιορίζει την εξάπλωση των αναπνευστικών σταγονιδίων από την αναπνοή, τα οποία θα μπορούσαν να μεταδώσουν το COVID-19. Εάν όλοι φορούν μάσκα και διατηρούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, ο ιός είναι λιγότερο πιθανό να εξαπλωθεί.

Αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι κάνατε κλικ σε αυτό το άρθρο, πιθανότατα το γνωρίζετε ήδη. Και ελπίζουμε να έχετε ήδη μια υφασμάτινη μάσκα προσώπου.

Βημα 1: Αφαιρέστε τη μάσκα σας πολύ προσεκτικά και τοποθετήστε την σε ασφαλές μέρος. Όταν βγάζετε τη μάσκα, θέλετε να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην αγγίζετε τα μάτια σας, τη μύτη ή το στόμα σας, επειδή ο ιός θα μπορούσε να είχε πάρει στο εξωτερικό της μάσκας σας .

Βήμα 2: Μόλις την αφαιρέσετε, βεβαιωθείτε ότι θα την τοποθετήσατε κάπου για φύλαξη μέχρι να την πλύνετε. Δεν θέλετε τα μέλη της οικογένειάς σας να την αγγίξουν καταλάθος. Στη συνέχεια, πλύνετε τα χέρια σας. Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε τη μάσκα σας, ακόμα και όταν την βγάζετε.

Βήμα 3: Όσον αφορά τον καθαρισμό της μάσκας σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε απλά σαπούνι και νερό. Το παλιό καλό σαπούνι που έχουμε όλοι στο σπίτι μας διαλύει τον ιό. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεστε τίποτα εκτός από σαπούνι χειρός, σαπούνι πιάτων ή απορρυπαντικό ρούχων. Δεν απαιτούνται φανταχτερά προϊόντα και σίγουρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τίποτα τοξικό, όπως χλωρίνη για παράδειγμα.

Εναλλακτικές λύσεις:
Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τη μάσκα σας; Ρίξτε την στο πλυντήριο ρούχων με τα υπόλοιπα ρούχα σας σε ψηλή θερμοκρασία με οποιαδήποτε ρύθμιση θέλετε- δεν θα κάνει καμία διαφορά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει κάποιο απορρυπαντικό (δεν έχει σημασία τι είδους). Στην συνέχεια τοποθετήστε την στο στεγνωτήριο, επίσης με τα υπόλοιπα σας ρούχα (δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο) και η μάσκα σας θα είναι έτοιμη για να την επαναχρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να πλύνετε τη μάσκα σας στο χέρι. Φέρτε τη στο νεροχύτη, ρίξτε λίγο σαπούνι και πλύνετε τη για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα σαν να πλένετε τα χέρια σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σαπούνι σε όλη την επιφάνεια της μάσκας, ξεπλύνετε καλά και στην συνέχεια αφήστε την κάπου ζεστά να στεγνώσει.

Εάν βγαίνετε τακτικά από το σπίτι σας τότε σας προτείνουμε να πλένετε την μάσκα σας μετά από κάθε χρήση, ίσως αυτό να σημαίνει και κάθε μέρα για μερικούς.

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση