ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελικά καίμε περισσότερες θερμίδες όταν ασκούμαστε στη ζέστη;

Το σώμα μας γενικότερα, προσαρμόζεται ευκολά στα νέα δεδομένα

Newsroom K

Με τον ερχομό του καλοκαιριού, ίσως να σας δημιουργήθηκε η σκέψη πως η σωματική άσκηση σε ψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να καίει περισσότερες θερμίδες. Έτσι, με αφορμή την καραντίνα και τον άπειρο χρόνο που είχαμε στη διάθεση μας τον τελευταίο καιρό να ασκηθούμε σε εξωτερικό χώρο ή να πάμε για τρέξιμο στη γειτονιά... είμαι σχεδόν σίγουρη, πως πολλές από εσάς (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) σπεύσατε για να δοκιμάσετε αυτή σας την θεωρία.

Στο κάτω κάτω, ακούγετε λογικό, εφόσον το σώμα μας ιδρώνει περισσότερο σε ψηλότερες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να ισοδυναμούσαμε αυτό το γεγονός με το κάψιμο περισσότερων θερμίδων. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως τα φαντάζεστε ... διότι υπάρχουν μερικές, λογικές θεωρίες, που απαντούν στο ερώτημα αυτό.

Στην αρχή, το σώμα μας θα καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να προσαρμοστεί στις ψηλές θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο ιδρώτας να είναι περισσότερος από το κανονικό. Αυτό όμως δεν θα διαρκέσει για πολύ χρονικό διάστημα εφόσον το σώμα μας, γενικότερα, προσαρμόζεται ευκολά στα νέα δεδομένα με αποτέλεσμα να κρατήσει έναν σταθερό ρυθμό όσο έχει να κάνει με το κάψιμο θερμίδων. Επόμενος η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι αμφιλεγόμενο.

Ένα άτομο που ξεκίνησε πρόσφατα να ασκείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κάψει περισσότερες θερμίδες από κάποιον άλλο που είναι συνηθισμένος να ασκείτε στη ζέστη, εφόσον ο οργανισμός του είναι ήδη συνηθισμένος σε αυτά τα δεδομένα, θεωρώντας το normal.

Εάν γενικότερα σας αρέσει να γυμνάζεστε όταν ο ήλιος βρίσκετε στα καλύτερά του, για τον απλούστατο λόγο του ότι νιώθετε πιο ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα εφόσον ιδρώνετε πολύ περισσότερο, είναι σημαντικό να φοράτε ελαφριά, ανοιχτόχρωμα γυμναστικά ρούχα και καπέλο. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρήστε ενυδατωμένοι και προστατευμένοι από τις ακτίνες του ηλίου εφαρμόζοντας αντηλιακή κρέμα σε όλο σας το σώμα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση