ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τέσσερα σημάδια ότι τρώτε πολλά φρούτα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Τα φρούτα αποτελούν βασικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Τα φρούτα περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Στην πραγματικότητα, μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο αρκετών χρόνιων ασθενειών.

Αλλά τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα και ορισμένα είδη είναι αρκετά πλούσια σε θερμίδες. Έτσι, μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναρωτιούνται αν το να τρώνε πάρα πολλά τους κάνει καλό και η απάντηση είναι.. όχι. Αυτά είναι κάποια από τα σημάδια ότι τρώτε παραπάνω φρούτα απ’ ότι πρέπει.

1. Είστε συχνά φουσκωμένοι

Τα φρούτα είναι πλούσια σε ένα είδος ζάχαρης που ονομάζεται φρουκτόζη. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν είμαστε καλά εξοπλισμένοι για να αφομοιώσουν και να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έως και το 40% των ανθρώπων πάσχουν από μια κατάσταση που ονομάζεται δυσαπορρόφηση φρουκτόζης κατά την οποία η φρουκτόζη απορροφάται ανεπαρκώς από το λεπτό έντερο.

2. Έχετε διάρροια

Μαζί με τα προβλήματα απορρόφησης φρουκτόζης, τα οποία συνήθως οδηγούν σε διάρροια, υπάρχει ακόμη μια πιθανότητα γιατί τα φρούτα «αναστατώνουν» την πέψη σας. Τα φρούτα είναι σχεδιασμένα από τη φύση για να μεταφέρουν σπόρους και να δημιουργούν ένα νέο φυτό, οπότε όταν το σκεφτείς, είναι προς το συμφέρον τους να μην χωνεύονται πλήρως από τον άνθρωπο.

3. Δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

Έχετε ήδη μπει σε μια δίαιτα πραγματικής διατροφής, έχετε κόψει τα αναψυκτικά, τα γλυκά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα κ.λπ.… αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: ακόμα δεν χάνετε βάρος. Εάν εξακολουθείτε να παλεύετε με τη ζυγαριά αφού υιοθετήσετε πιο υγιεινές συνήθειες, μπορείτε να εξετάσετε την πρόσληψη φρούτων.

4. Πάντα λαχταράς τη ζάχαρη

Η κατανάλωση φρούτων όχι μόνο αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα σας, αλλά δεν το διατηρεί για πολύ. Εάν έχετε φρούτα από μόνα τους ως σνακ, μπορεί να παρατηρήσετε ότι είστε χορτασμένοι για 30 λεπτά περίπου, αλλά αμέσως μετά η κοιλιά σας αρχίζει να γρυλίζει. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φρούτα δεν είναι συσκευασμένα με πολλές πρωτεΐνες ή λίπος για να μας κρατούν χορτάτους. Ναι, έχει φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν λίγο, αλλά δεν αρκούν για να αποφευχθεί η πτώση του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση φρούτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση