ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας σε μια πτήση μεγάλων αποστάσεων;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν ταξιδεύετε συχνά ή έχετε προγραματισμένο ένα ταξίδι που θα σας "αναγκάσει" να είστε στο αεροπλάνο για αρκετές ώρες, καλό θα ήταν να ξέρετε ότι οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων επιφυλάσουν διάφορους κινδύνους για τον οργανισμό μάς, κάτι που φυσικά μπορείτε να αποφύγετε.

Δείτε πιο κάτω ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι:

1.Μπορεί να αφυδατωθείτε

Η αφυδάτωση είναι συνηθισμένη στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, γι’ αυτό και μπορεί να αισθάνεστε τον λαιμό σας, τη μύτη σας και το δέρμα σας ξηρά. Αυτό οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα υγρασίας στην καμπίνα σε σύγκριση με αυτά του εδάφους, αλλά και στο ότι μεγάλο μέρος του αέρα που κυκλοφορεί μέσω της καμπίνας αντλείται από έξω όπου δεν υπάρχει πολλή υγρασία λόγω του μεγάλου υψόμετρου.

2.Πόνοι στα αυτιά, τα ιγμόρεια ή το έντερό σας

Μαζί με την αλλαγή της πίεσης του αέρα που γίνεται ανάλογα με το υψόμετρο, έτσι και το οξυγόνο στο σώμα μας, το οποίο διαστέλλεται όταν το αεροπλάνο απογειώνεται και η πίεση σταδιακά μειώνεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πόνοι στα αυτιά μας (εξαιτίας της πίεσης που ασκείται στο τύμπανο) πονοκεφάλους λόγω του αέρα που έχει παγιδευτεί στα ιγμόρειά μας και προβλήματα στο έντερο.

3.Υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξετε θρόμβους αίματος

Με τις θρομβώσεις στο αίμα να οφείλονται κυρίως στην ακινησία αν δεν κινήστε έστω και λίγο κατά την διάρκεια της μακροχρόνιας πτήσης σας, τότε υπάρχει ένα ποσοστό κυνδίνου να αναπτύξετε θρόμβους στο αίμα. Πέρα από το να κινούμαστε όμως ένα άλλο πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει είναι οι κάλτσες και τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης, τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε στα καταστήματα ορθοπεδικών ειδών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση