ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο επίσημος εορτασμός των 90ών γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ

Παρόντες στη ειδική θρησκευτική τελετή είναι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Με λειτουργία ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Σίτυ του Λονδίνου άρχισαν σήμρα οι τριήμεροι εορτασμοί για τα ενενηκοστά γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ, που παραδοσιακά εορτάζονται τον Ιούνιο.

Παρόντες στη ειδική θρησκευτική τελετή είναι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με
πρώτο τον Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο που σήμερα συμπληρώνει 95 χρόνια ζωής, το σύνολο του πολιτικού κόσμου και άνθρωποι που έχουν συνδεθεί με τη βασίλισσα κατά τα 63 χρόνια παρουσίας της στο βρετανικό θρόνο.

Απόσπασμα από τη Βίβλο ανέγνωσε ο Πρωθυπουργός Κάμερον, ενώ μεταξύ εκείνων που ανέγνωσαν θρησκευτικά και άλλα κείμενα είναι μία γυναίκα που γεννήθηκε την ίδια ημέρα με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στις 21 Απριλίου 1926 και o επίσης 90χρονος φυσιοδίφης και τηλεοπτικός παρουσιαστής σερ Ντέιβιντ Άτενμπρο.

Το Σάββατο θα ακολουθήσει η παραδοσιακή μεγαλοπρεπής στρατιωτική επίδειξη με την οποία εορτάζονται τα γενέθλια του εκάστοτε μονάρχη. Την Κυριακή θα ακολουθήσει ένα υπαίθριο πικ-νικ για 10.000 ανθρώπους στη λεωφόρο που οδηγεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, κυρίως μέλη των περισσότερων των 600 οργανώσεων από τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία που έχει θέσει υπό την κηδεμονία της η βασίλισσα Ελισάβετ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X