ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΕΕ ενέκρινε το πρόγραμμα δράσης του 2019 για την τ/κ κοινότητα

Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ολοκλήρωση της νήσου

Newsroom K

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα ένα ετήσιο πρόγραμμα δράσης για το συνολικό ποσό των 35,4 εκατ. ευρώ που προσδιορίζει νέα έργα προς διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου. Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ολοκλήρωση της νήσου, τη βελτίωση των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προετοιμασία για το κοινοτικό κεκτημένο.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, καθώς και για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγορών κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε: «Το πρόγραμμα βοήθειας μας παραμένει εξίσου σημαντικό. Αυτή η νέα δέσμη έργων αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών, στην υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, στην προώθηση της συμφιλίωσης και στην προσέγγιση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην ΕΕ. Είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια διευθέτησης που αποτελεί τον απώτερο στόχο της βοήθειάς μας.»

Οι προτεραιότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν συνεχή στήριξη για την προετοιμασία και χρηματοδότηση βασικών έργων υποδομής και για την προστασία του περιβάλλοντος. Προβλέπονται επίσης περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση των προτύπων υγείας και ασφάλειας των τροφίμων. Επιπρόσθετα, θα παρασχεθεί στήριξη στην εκπαίδευση που αποσκοπεί στη βελτίωση των προτύπων διδασκαλίας και μάθησης και στην ενίσχυση ενός προγράμματος μεγάλης κλίμακας για επιστημονικά εργαστήρια στα σχολεία.

Προκειμένου να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων, το πρόγραμμα θα συνεχίσει να προσφέρει σημαντική χρηματοδότηση του έργου της Επιτροπής Αγνοουμένων και της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Επιπλέον, η συνεχής στήριξη της κοινωνίας των πολιτών θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ΜΚΟ σε όλο το νησί και στην τόνωση των δικοινοτικών δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διαδικασία επανένωσης. Τέλος, το πρόγραμμα υποτροφιών θα επιτρέψει σε νεαρούς Τουρκοκύπριους να αποκτήσουν ακαδημαϊκή εμπειρία στα κράτη μέλη της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X