ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγράφει απώλειες σε Συρία και Ιράκ ο Τουρκικός Στρατός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζει να καταγράφει απώλειες προσωπικού ο Τουρκικός Στρατός στην Συρία και στο Ιράκ, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών.

Σήμερα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη ως αποτέλεσμα της επίθεσης την Παρασκευή (10/09) στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από μια άγνωστη ριζοσπαστική ομάδα που ονομάζεται Saryat Ansar Abu Baker As-Siddiq, είχε στόχο ένα κομβόι των τουρκικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Ιντλίμπ.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επίθεση ανέρχεται πλέον σε τρεις. Τουλάχιστον δύο άλλοι Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν θανάσιμα από την επίθεση.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, ένας Τούρκος αξιωματικός σκοτώθηκε και τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση βόρεια στην ύπαιθρο της επαρχίας Χαλέπι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον κουρδικό συνασπισμό «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις».

Οι ανθρώπινες απώλειες του τουρκικού στρατού αυτήν την εβδομάδα δεν περιορίστηκαν στη Συρία. Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα επίθεσης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν «PKK» στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι δύο στρατιώτες συμμετείχαν στις επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού στην περιοχή, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες. Τουλάχιστον 17 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επιχείρηση από τις 16 Αυγούστου.

Τα τελευταία χρόνια, ο τουρκικός στρατός επέκτεινε τις διασυνοριακές επιχειρήσεις του όπως ποτέ άλλοτε κατόπιν εντολής του προέδρου Ερντογάν.

Οι αυξανόμενες ανθρώπινες απώλειες στη Συρία και το Ιράκ έχουν αρχίσει να δημιουργούν δημόσια πίεση στο εσωτερικό της Τουρκίας ενάντια σε αυτές τις επιχειρήσεις. Η απώλεια πέντε στρατιωτών σε μια εβδομάδα αναδεικνύει το βαρύ κόστος που συνδέεται με την προώθηση των συμφερόντων της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση