ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βαλίεβα: Σε εξέλιξη η ακρόαση της 15χρονης πατινέζ που βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποφασίσει εάν η νεαρή αθλήτρια θα συνεχίσει να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Kathimerini.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακρόαση της 15χρονης Ρωσίδας αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλας Βαλίεβα, η οποία βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) θα αποφασίσει εάν η νεαρή αθλήτρια θα συνεχίσει να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο γενικός γραμματέας του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, Μάθιου Ριμπ δήλωσε ότι η απόφαση θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους το απόγευμα της Δευτέρας.

«Προστατευόμενο πρόσωπο»

Η Καμίλας Βαλίεβα δεν έχει συμπληρώσει τα 16 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, αποτελεί «προστατευόμενο πρόσωπο». Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αναβολή των απονομών των μεταλλίων του καλλιτεχνικού πατινάζ, η ΔΟΕ αναφέρθηκε σε «νομικούς λόγους».

Η 15χρονη Ρωσίδα έγινε η πρώτη αθλήτρια που έκανε τετραπλή περιστροφή και πολλοί κριτές την έχουν, ήδη, χαρακτηρίσει ως την κορυφαία αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Ενα θετικό δείγμα θα κηλίδωνε την καριέρα της. Επίσης, μεγάλο θα είναι το πλήγμα και για τη Ρωσία, οι αθλητές της οποίας και σε αυτή τη διοργάνωση δεν αγωνίζονται με τη σημαία της χώρας εξαιτίας του παλιού σκανδάλου για συγκάλυψη θετικών τεστ από τις αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κίνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση