ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:42
 

Απεργία στον «δημόσιο» τομέα στα κατεχόμενα

Διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξήσεις σε καύσιμα και νερό αλλά και τις νέες τιμολογήσεις ρεύματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Λουκέτο» στον «δημόσιο» τομέα στα κατεχόμενα έβαλαν την Παρασκευή τρεις συντεχνίες των «δημοσίων» υπαλλήλων, διαμαρτυρόμενες για τις συνεχιζόμενες αυξήσεις. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το γραφείου του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν σε μια μαζική πορεία και εκδήλωση.

Πρόκειται για τις συντεχνίες KTAMS,Kamu-Is και Kamu-Sen και με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας, ενότητα, αλληλεγγύη» διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξήσεις σε καύσιμα και νερό αλλά και τις νέες τιμολογήσεις ρεύματος ανάλογα με τις ώρες, με έναν ηλικιωμένο κύριο να σιδερώνει μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο».

Δεν μπορέσαμε να γίνουμε μια κοινότητα που θα διαχειριζόμαστε μόνοι μας τα του οίκου μας, έχουμε γίνει εντελώς εξαρτώμενοι από εξωτερικές δυνάμεις, ανέφερε σε ομιλία του έξω από το γραφείο του κ. Ερχιουρμάν ο πρόεδρος της μεγαλύτερης συντεχνίας, Γκιουβέν Μπενγκιχάν σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο κόστος της κρίσης που πληρώνουν οι πολίτες είναι λόγω της μείωσης της αξίας της τουρκικής λίρας. Δεν παίρνουμε αυτό που μας αξίζει, δεν έχουμε ούτε δρόμους, ούτε σχολεία, ούτε νοσοκομεία που να μπορούν να εξυπηρετήσουν, συνέχισε λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» είπε ότι θα έλυνε προβλήματα αλλά αντ’ αυτού τους δυσκολεύει τις ζωές τους.

Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις, είπε, έχουν φέρει εργαζόμενους στο «δημόσιο» και «ιδιωτικό» τομέα σε σημείο πείνας, επικρίνοντας την «κυβέρνηση» που έλεγε ότι θα έπαιρνε πολλά από αυτούς που βγάζουν πολλά και λίγα από αυτούς που βγάζουν λίγα. «Που είναι αυτό; Η υπομονή μας εξαντλήθηκε πια».

Δεν κάνουμε πολιτική, ούτε θέλουμε να ρίξουμε την «κυβέρνηση», εδώ σήμερα υπάρχουν και δεξιοί και αριστεροί, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κamu-is, Αχμέτ Σερντάρογλου. «Βαρεθήκαμε πια, φτάνει. Πάρτε τα χέρια σας από τις τσέπες του κόσμου. Κάντε ότι θέλετε, παρ’ όλες τις απειλές εμείς θα είμαστε εδώ».

Μετά από κάθε «υπουργικό» έρχονται αυξήσεις, ο καθένας τους μιλά διαφορετικά, δεν υπάρχει ενότητα, ανέφερε ο πρόεδρος της Kamu-Sen, Μετίν Ατάν προσθέτοντας ότι δεν θέλουν να φύγει αυτή η «κυβέρνηση» και να έρθει άλλη, αλλά θέλουν οι πολιτικοί να σταθούν δίπλα στον κόσμο και όχι στο κεφάλαιο. «Εάν χρειαστεί θα δώσουμε ένα μάθημα σε αυτούς που μας κλέβουν το ψωμί».

Κατανοώ τις αντιδράσεις δήλωσε από τον Άγιο Επίκτητο ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν όπου παρουσία του Κουντρέτ Οζερσάι και «υπουργών» του ΡΤΚ και του ΚΛ που συμμετέχουν στην «κυβέρνηση» μίλησαν με τους κατοίκους, στο πλαίσιο μιας σειράς τέτοιων συναντήσεων τελευταία.

Η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί λόγω της μη συναλλαγματικής σταθερότητας, πρόσθεσε λέγοντας ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες και γι’ αυτό αντικρίζει με κατανόηση την απεργία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X