ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Live – ΥΠΜ: Το κρουαζιερόπλοιο δεν θα κάνει στάση στη Λεμεσό

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των νέων τριών κρουσμάτων

Newsroom K

Τα δέκα έφτασαν μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, με την κυβέρνηση να παίρνει αυστηρά μέτρα για την δημόσια υγεία των πολιτών. Παράλληλα σε εγρήγορση βρίσκεται και η Αστυνομία, αφού στόχος είναι να τηρούνται στο νησί τα έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ξεκίνησαν οι έφοδο σε διάφορα υποστατικά στην Λεμεσό. Συγκεκριμένα, έγινε μία καταγγελία σε υποστατικό καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε πέραν των 75 ατόμων, όπως προνοεί ο νόμος.

Όλες οι εξελίξεις τις ημέρας:

23:09 - Ο κορωνοϊός δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της Κύπρου

22: 31 - Δεν θα κάνει στάση τελικά στη Λεμεσό το κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο", στο οποίο έχει αναφερθεί ένα ύποπτο σύμπτωμα πνευμονίας.

Με νέα ανάρτηση του από τον επίσημο λογαριασμό του, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, αναφέρει πως μετά την ενημέρωση που έγινε για την απόφαση της Κυβέρνησης να παραμείνει στο αγκυροβόλιο και να μην αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, οι κυπριακές αρχές ενημερώθηκαν πως το πλοίο δεν θα κάνει στάση στη Λεμεσό.

21:36 - Δεν θα επιτραπεί η αποβίβαση σε επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου "Μάρκο Πόλο", που κατευθύνεται στη Λεμεσό και στο οποίο έχει αναφερθεί ένα ύποπτο σύμπτωμα πνευμονίας.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο Twitter ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος αναφέρει πως, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο Λεμεσού, «επομένως δεν υπάρχει θέμα εξόδου επιβατών».

Για το θέμα υγείας επιβάτη, προσθέτει, το Υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.

Τις πληροφορίες για άφιξη πλοίου με ύποπτο κρούσμα, που μετέδωσε το κρατικό κανάλι, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο λιμενάρχης Παναγιώτης Αγαθοκλέους, δηλώνοντας ότι ο καπετάνιος του πλοίου ανέφερε στις κυπριακές αρχές ότι έχει ασθενήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα, φέροντας κάποια συμπτώματα πνευμονίας.

Ο κ.Αγαθοκλέους είπε πως το κρουαζιερόπλοιο, δεν έγινε δεκτό από τις ισραηλινές αρχές, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο πολλών Ευρωπαίων πολιτών και έτσι το πλοίο συνεχίζει την πορεία του προς τη Λεμεσό.

Το "Μάρκο Πόλο" μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών, στην πλειοψηφία τους Ιταλούς και αφού πραγματοποίησε ταξίδι στην Ινδία, επισκέφθηκε διάφορες άλλες χώρες, με τελευταία, στις 10 Μαρτίου, την Ιορδανία.

21:23 - Παγκόσμια «κρίση» στα χρηματιστήρια

20:30 - Η Cyta αναβαθμίζει τις ταχύτητες του ίντερνετ λόγω κορωνοϊού

20:12 - Νέες αναθεωρημένες οδηγίες προς τους ταξιδιώτες

19:57 - Η Κίνα έτοιμη να βοηθήσει την Κύπρο

Ακόμα τρία νέα κρούσματα 

19:36 - Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε αργά το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για

Ένα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

19:16 - Μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού από το Υπουργείο Εργασίας

19:11 - Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κομισιόν έχουν εντοπιστεί έξι κρούσματα κορωνοιου και η λειτουργία της θα γίνεται με προσωπικό ασφαλείας και βάρδιες

18:11 - Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα 

18:06 - Μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές για τον κορωνοϊό 

17:55 - Μόνο από το ΙΝΓΚ η αξιόπιστη και εγκεκριμένη διάγνωση για κορωνοϊό

Νεότερη ενημέρωση για το ύποπτο κρούσμα από Ολλανδία

Η θερμοκάμερα του αεροδρομίου εντόπισε τον Ολλανδό που θεωρείται ύποπτο κρούσμα. Μεταφέρθηκε στην Λευκωσία μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα των εξετάσεων.

18:08 - Μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές για τον κορωνοϊό

17:52 - Σ.Κυριακίδου: Επιθετικές ενέργειες περιορισμού για καθυστέρηση της μετάδοσης

17:20 - Μέτρα για τον κορωνοϊό από τα Cyprus Casinos

17:04 - ΥΠΠAΝ: Εξ αποστάσεως διδασκαλία για μαθητές της Γ΄Λυκείου

16:23 - Gulf Air: Προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς το Κουβέιτ

16:17 - Δήμος Στροβόλου: Περιορισμό επισκέψεων στο Δημοτικό Μέγαρο

16:06 - Νέα μέτρα από Δήμο Λευκωσίας για τον κορωνοϊό

15:44 - Blue Air: Προσωρινή διαφοροποίηση της πολιτικής αλλαγής εισιτηρίων

15:23 - Νέα τηλεδιάσκεψη των 27 Υπουργών Υγείας

14:48 ΥΠΟΙΚ: Θα λαβωθεί και η οικονομία μας από τον κορωνοϊό

14:42 - Οι πληροφορίες για το νέο κρούσμα – Έφτασαν τα εφτά

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, επιβεβαιώθηκε ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και, αφού εκδήλωσε συμπτώματα, χθες επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα, λήφθηκε δείγμα και αφού έγινε η εξέταση από το ΙΝΓΚ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό και έχει ήδη αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Για ακόμα μια φορά, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό κέντρο 1420 μόνο για την αναφορά συμπτωμάτων και όχι για πληροφορίες γενικής φύσεως.

14:28 - Εξετάσεις για κορωνοϊό σε επιβάτη με πυρετό που έφτασε με πτήση από Αμστερνταμ στη Λάρνακα

Υποπτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε επιβάτη αεροσκάφους που έφτασε από το Άμστερνταμ στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 12:25 μεταφέροντας 118 επιβάτες.

Κατά την εξέταση των επιβατών από τις θερμοκάμερες του αεροδρομίου διαπιστώθηκε ότι ένας Ολλανδός παρουσίασε ψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να τεθεί σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέχρι την άφιξη ασθενοφόρου, το οποίο θα τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι υπόλοιποι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους συμπλήρωσαν τα ειδικά έντυπα και εξετάστηκαν από τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι έδωσαν οδηγίες να τεθούν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες.

14:20 - Μονό όταν υπάρχει ανάγκη (1420) 

14:18 -  Αρνητικό στον κορωνοϊό το 4χρονο παιδί στο Μακάρειο

14:06 - Το Υπουργείο Οικονομικών προτρέπει το κοινό να περιορίσει τις επισκέψεις στα Τμήματα της ΔΥ και τα ΚΕΠ

Το Υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση, προτρέπει το κοινό όπως περιορίσει τις επισκέψεις του στα Τμήματα/ Υπηρεσίες της δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετούν κοινό, περιλαμβανομένων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και των Κέντρων Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ.) μόνο στις απολύτως επείγουσες και απαραίτητες περιπτώσεις, τονίζοντας ότι η προτροπή εντάσσεται στα πλαίσια των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

14:05 Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους δημότες να μη επισκέπτονται τις υπηρεσίες του

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους δημότες να μην επισκέπτονται τις υπηρεσίες του παρά μόνο για σοβαρό λόγο και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμοδίων Υπουργείων που αφορούν τον κορωνοϊό.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο και στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς του κράτους για περιορισμό του, ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους δημότες όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και οδηγίες οι οποίες έχουν δοθεί από το αρμόδια Υπουργεία».

14:02 - Κορωνοϊός: Αμφισβήτηση για το τεστ Τουρκίας και κατεχομένων

13:26 - Συνολικά έξι τα ύποπτα περιστατικά για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λεμεσού

13:11 - Διάγγελμα Προέδρου την Παρασκευή για κορωνοϊό

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Παρασκευή ούτως ώστε να ενημερώσει τους πολίτες γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος μετά και την διυπουργική. 

Ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε για το ζήτημα του κλεισίματος των οδοφραγμάτων από την τ/κ πλευρά. Ξεκαθάρισε πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο κρούσμα και πως η πάγια πολιτική είναι να ανακοινώνονται αμέσως. Όπως είπε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, ενώ την Παρασκευή θα γνωστοποιηθούν οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα.

13:09 - Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Παιδείας με ομολόγους του από ΕΕ για συντονισμό δράσεων κατά COVID-19

12:49 - Δ/ντρια Μοριακής Ιολογίας του ΙΝΓΚ: Τώρα θα αρχίσει η αύξηση αριθμού θετικών κρουσμάτων

12:43 - Οζερσάι: Κλείνουν τα οδοφράγματα Λιμνίτη και Στροβιλιών μέχρι 22 Μαρτίου

12:29 - Ύποπτο κρούσμα σε πτήση: Οδηγία για αυτοπεριορισμό στους επιβάτες 

*Φωτογραφία από Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (Φίλιππος Χρίστου 11/03/2019)

12:17 - Εγιναν έλεγχοι, ουδεμία καταγγελία για συγκέντρωση πέραν των 75 ατόμων στην Πάφο

Συμμορφώνονται με το Διάταγμα και το μέτρο για μη συγκέντρωση πέραν των 75 ατόμων κοινό και νυχτερινά κέντρα στην Πάφο, όπως δείχνει το γεγονός ότι κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, που έγιναν δεν εντοπίστηκε παραβίαση του μέτρου και ως εκ τούτου η Αστυνομία δεν προχώρησε σε καταγγελίες.

12:11 - Μεταφέρεται στο Μακάρειο παιδάκι - Ταξίδεψε στην Τουρκία

Άλλο ένα παιδάκι αναμένεται να μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε ταξιδέψει στην Τουρκία και παρουσίασε πυρετό. Το προσωπικό του Νοσοκομείου είναι σε ετοιμότητα ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις.

11:57 - Ανησυχία και προβληματισμός από τοπικές αρχές Αμμοχώστου για επιλογή του ΓΝ ως Νοσοκομείου Αναφοράς

11:50 - Ετοιμάζονται για απολυμάνσεις στα σχολεία

11:45 - Χαμηλά τα αποθέματα αίματος στο Κέντρο Αίματος

11:38 - Νέα σύσκεψη Πετρίδη με κόμματα για λήψη μέτρων κατά κορωνοϊού

11:33 - Διαφωνεί ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος με τα μέτρα που ανακοίνωσε το Ανώτατο

10:48 - Αρνητικό το δείγμα στα κατεχόμενα, παραμένει ένα το επιβεβαιωμένο κρούσμα

10:44 - Ολομέλεια Βουλής: Σε ημικεκλεισμένων των θυρών η συνεδρία της Παρασκευής

10:26 - Αγώνας δρόμου για ιχνηλάτηση των επαφών του οδηγού ταξί

10:07 - Νέα μέτρα στα κατεχόμενα, συνεδριάζει εκτάκτως υπό τον Ακιντζί το «υπουργικό»

10:06 - Cablenet: Ανοικτή ζώνη, με 10 λεπτά καθυστέρηση

10:01 -  Διευρυμένη συνεδρία της διυπουργικής επιτροπής για κορωνοϊό

10:00 - Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Καλά στην υγεία τους τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα

09:15 - Νοσοκ. Αμμοχώστου: Ενδεχόμενο να εκκενωθεί η εντατική λόγω κορωνοϊού

08:40 - Σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ήρθε ο 4χρονος που νοσηλεύεται στο Μακάρειο

08:20 - Φυλακτού: Έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε περισσότερα δείγματα

Σε δηλώσεις του το πρωί στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετική Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε ότι από σήμερα τα ξημερώματα τα δείγματα για κορωνοϊό έφτασαν τα 250, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν στα έξι. Παράλληλα επισήμανε πως στα κατεχόμενα παραμένει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ ερευνώνται ορισμένα πιθανά. «Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε πολύ περισσότερα δείγματα αφού υπάρχει αρκετή υποδομή στο Ινστιτούτο», δήλωσε ο κ. Φυλακτού.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση