ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Green Agenda: Ανακοίνωσε την CYTAPOWER ο Ανδρέας Νεοκλέους - Τι δήλωσε στην «Κ»

Η CYTA εγκαινιάζει θυγατρική και προσφέρει υπηρεσίες φόρτισης αυτοκινήτων

Του Ανδρέα Καραμήτα

Την σύσταση της CYTAPOWER ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού κ. Ανδρέας Νεοκλέους η οποία θα έχει στο πορτοφόλιο της όλα τα έργα και τις υποδομές της CYTA που έχουν να κάνουν με την ενέργεια και γενικότερα με την ενεργειακή αυτονομία. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Κ» ο κ. Νεοκλέους ανέφερε ότι: «Εμείς έχουμε δημιουργήσει μία θυγατρική η οποία λέγεται CYTAPOWER για να διαχειρίζεται όλα τα έργα που αφορούν την ενέργεια για την CYTA. Οπότε αυτή η εταιρεία θα διαχειριστεί τόσο και το εγχείρημα που ανακοινώσαμε με τους 100 φορτιστές ηλεκτροκίνησης, θα διαχειρίζεται την ενοικίαση Φωτοβολταϊκών πάρκων ή την αγορά τους ενώ θα χειριστεί οποιοδήποτε άλλο ενεργειακό έργο έχει η CYTA». Ακόμη ο κ. Νεοκλέους δήλωσε πως  για οποιοδήποτε σχεδιασμό έχει στο μέλλον ο οργανισμός για συμμετοχή στην αγορά ενέργειας θα είναι διαμέσου αυτής της εταιρίας».

Όλο και περισσότερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην αγορά ενέργειας

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ο εκτελεστικός διευθυντής της CYTA αναφέρθηκε στη σχέση μεταξύ συνδεσιμότητας και διανομής ενέργειας που οδηγεί στην ανάλυση δεδομένων αλλά και σε βιώσιμες πρακτικές. Ούτως η άλλως είπε ο κ. Νεοκλέους, οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών θέλουν όλο και περισσότερο να διεισδύσουν στην βιομηχανία ενέργειας οδηγώντας όλο και περισσότερο στην σύμπτυξη δύο ιδιαίτερα σημαντικών βιομηχανιών. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που υπάρχουν από την νέα αυτή πραγματικότητα οδηγεί τον οργανισμό να αποκτήσει ένα νέο ρόλο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικότητες της ενεργειακής μετάβασης και αυτονομίας.

Τι μέλλει γενέσθαι με του έξυπνους μετρητές

Ερωτηθείς ο κ. Νεοκλέους σχετικά με την ιστορία των Έξυπνων Μετρητών και κατά πόσο η CYTA ενδιαφέρεται ακόμη για μία τέτοια υπηρεσία μας είπε τα εξής « Εμείς δεν χάσαμε τον διαγωνισμό για του έξυπνους μετρητές αφού υπάρχει δικαστική έφεση η οποία και θα εκδικαστεί στις 23 Μαΐου. Αν η έφεση κερδηθεί τότε αναμένεται ότι θα υπογράψουμε το συμβόλαιο με την ΑΗΚ για την προμήθεια έξυπνων μετρητών» κατέληξε ο κ. Νεοκλέους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Καραμήτα

Ενέργεια: Τελευταία Ενημέρωση