ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Avocarrot: Ένα καινοτόμο app στο χώρο των διαφημίσεων

Ποια είναι η εταιρία που κέρδισε τις εντυπώσεις στα βραβεία Τράπεζα Κύπρου Man of the Year

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΜAN of the Year αναδείχθηκαν οι τέσσερις ιδρυτές της AVOCARROT, Κωνσταντίνος Χρίστου, Γιώργος Ηρακλέους, Γιώργος Μακκούλη και Παναγιώτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι καινοτόμο. 

 Η εταιρεία έχει έδρα στην Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο. Δραστηριοποιείται στον κλάδο του mobile advertising, μετατρέποντας τις διαφημίσεις που ξεπηδούν στην οθόνη του κινητού σε δώρα.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η εταιρία εξαγοράστηκε  από την εταιρεία Glispa Global Group έναντι 20 εκατ. δολαρίων.

Οι τέσσερις παλιοί συμφοιτητές κατάφεραν μέσω της εφαρμογής τους για κινητά , να συνεργάζονται με παγκόσμιους κολοσσούς, όπως τις Coca Cola, Starbucks και L’Oreal.

Με δικά τους λόγια, για παράδειγμα, «στον χρήστη που τρέχει στο πάρκο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τρέξιμο, μόλις τελειώνει τη διαδρομή του, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του λέει ότι κέρδισε ένα ενεργειακό ποτό». Το πρωτότυπο app έχει ήδη κλείσει συνεργασίες με κολοσσούς απ’ όλο τον κόσμο.

Η τεχνολογική πλατφόρμα Avocarrot Exchange αποτελεί marketplace για τέτοιου είδους διαφημίσεις, και παρέχει οφέλη για τους δημιουργούς περιεχομένου (κινητές εφαρμογές) και τους διαφημιζόμενους καλύτερη ανταπόκριση από τα παραδοσιακά banners, καλύτερη οικονομική απόδοση και εμπειρία για το χρήστη.

Απώτερος στόχος της εταιρίας είναι να αποτελέσει το μεγαλύτερο mobile ad exchange με ειδίκευση στα native ads και μέσα στα επόμενα χρόνια η αξία της εταιρίας να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η ιστορία της εταιρίας

Όλα ξεκίνησαν στο Λονδίνο το 2013, όταν οι τέσσερις τους ξεκίνησαν να δημιουργούν τη δική τους τεχνολογική υποδομή της εφαρμογής, την οποία στη συνέχεια κατοχύρωσαν νομικά, με την επιστημονική επονομασία Avocarrot.

Από τότε η εταιρία έχει αναπτυχθεί και πλέον έχει έδρα σε Αθήνα και Σαν Φρανσίσκο, αυξάνοντας σταθερά το προσωπικό της με ταλαντούχους επαγγελματίες και αποκτά τη δική της δυναμική στον τομέα των native ads.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Glispa Global Group, μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες με διεθνή παρουσία.

Πλέον η εταιρία είναι μέλος της πλατφόρμας Ampiri, ενός εκ των βασικών προϊόντων του ομίλου, με όραμα να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο εκτόπισμα και να ηγηθεί στον τομέα του mobile advertising!

Παράλληλα η εταιρία Avocarrot έχει βραβευτεί σε διεθνή διαγωνισμό ως μία από τις οκτώ καλύτερες εταιρίες από το Google και έχει ψηφιστεί ως το «the next best thing» στο συνέδριο τεχνολογική διαφήμισης το 2013.

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση