ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:26
 

Εμπιστοσύνη σε μικρομεσαίες κυπριακές εταιρείες από βρετανικό επενδυτικό όχημα

Στόχος η βελτιστοποίηση της απόδοσης των ελληνικών και κυπριακών εταιρειών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το πρώτο βρετανικό επενδυτικό σχήμα με πανευρωπαϊκή (EUVECA) άδεια λειτουργίας που έχει ως αποκλειστική στόχευση μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο αποτελεί πλέον γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επενδυτικός οίκος Brookstreet Equity Partners με έδρα το Mayfair του Λονδίνου και με μόνιμη αντιπροσώπευση σε Αθήνα και Νέα Υόρκη έχει συστήσει αυτό το όχημα επενδύσεων που έχει δρομολογήσει ήδη συμφωνίες εξαγοράς ελληνικών εταιρειών.

Οι κινήσεις αφορούν αποκλειστικά εταιρείες με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης μέσω εξαγωγών, οι οποίες είναι ήδη κερδοφόρες και έχουν υγιείς ισολογισμούς και διαφανείς ταμειακές ροές.

Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της απόδοσης των ελληνικών και κυπριακών εταιρειών που θα περνούν υπό τον έλεγχο του επενδυτικού σχήματος και η ανάπτυξή τους στις διεθνείς αγορές.

Η μέθοδος υλοποίησης αυτής της στρατηγικής είναι η σύμπραξη με την υπάρχουσα διοίκηση της εταιρείας και τους συμμετέχοντες επενδυτές.

Τα κεφάλαια του επενδυτικού σχήματος που δημιουργεί η Brookstreet Equity Partners είναι αμιγώς ιδιωτικά.

Το επενδυτικό σχήμα είναι πρωτοβουλία του διακεκριμένου (ελληνικής καταγωγής) επενδυτικού τραπεζίτη και liveryman του Λονδίνου Όμηρου Σαρίκα και του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Μπόλου, στελέχους μεγάλων εταιρειών και οργανισμών. Το δυναμικό της εταιρείας απαρτίζει μία έμπειρη και ικανή ομάδα στελεχών του Σίτυ του Λονδίνου και της Γουόλ Στριτ με προϋπηρεσία σε τράπεζες (Oppenheimer, Merrill Lynch, CSFB, Deutsche Bank), συμβουλευτικούς οίκους στρατηγικής (McKinsey, AT Kearney), private equity funds (KKR, Cinven, Bain), family offices και με κορυφαία εκπαίδευση σε Βρετανία και ΗΠΑ (Harvard, LBS, Oxford).

Ο κ. Σαρίκας έχει μακρά εμπειρία σε ευρωπαϊκές διασυνοριακές συναλλαγές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η συμφωνία εξαγοράς της ελληνικής Tickethour από τον αμερικανικό κολοσσό Ticketmaster/Live Nation του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, της οποίας ήταν ο αρχιτέκτονας. Η επενδυτική του επέμβαση σε συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Βρετανίας χρονολογείται από το 2013.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαρίκας και η ομάδα του έχουν «σαρώσει» την ελληνική και κυπριακή επιχειρηματική αγορά, αναλύοντας σε βάθος την κατάσταση και την προοπτική εξαγωγικών μικρομεσαίων εταιρειών, ανιχνεύοντας επιχειρηματικά «διαμάντια».

Σημειώνεται ότι η Brookstreet ακολουθεί αυστηρά αγγλοσαξονικά πρότυπα λειτουργίας, καθώς έχει ως έδρα το Λονδίνο και υπόκειται στο αυστηρό κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας της βρετανικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Διαγωγής (FCA).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X