ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:10
 

Ερευνητική Μονάδα Σεισμών και Κατασκευών στο πανεπιστήμιο Frederick

H ερευνητική μονάδα θα ασχολείται επίσης με τον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών και τον προσεισμικό και μετασεισμικό έλεγχο των κτιρίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Frederick θα λειτουργήσει Ερευνητική Μονάδα Σεισμών και Κατασκευών, με αντικείμενα έρευνας στη Σεισμολογία, τη Γεωφυσική, τη Γεωλογία, τον Αντισεισμικό Σχεδιασμό των κατασκευών, η πρώτη στο είδος στην Κύπρο, δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Γιώργος Δημοσθένους, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί "εξέχουσας μορφής καινοτόμο δράση για τα κυπριακά δεδομένα".

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το πανεπιστήμιο Frederick, μιλώντας στο πλαίσιο διάλεξης με θέμα «Μικροζωνικές Μελέτες: Το βασικό εργαλείο της πολιτείας για αντισεισμική προστασία», ο κ. Δημοσθένους είπε ότι η ερευνητική αυτή μονάδα θα ασχολείται επίσης με τον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών και τον προσεισμικό και μετασεισμικό έλεγχο των κτιρίων.

Πρόσθεσε ότι αντικείμενο έρευνας θα αποτελούν και η ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων για τη μείωση του σεισμικού κινδύνου και η ανάπτυξη ειδικών δικτύων καταγραφής της ισχυρής εδαφικής κίνησης.

Τη διάλεξη συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ).

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεισμικής Μηχανικής Κυριαζής Πιτιλάκης.

Στην ομιλία του «αναφέρθηκε στη σημασία των Μικροζωνικών Μελετών στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών, τη μελέτη τρωτότητας των κατασκευών, τη διαχείριση προσεισμικών και μετασεισμικών καταστάσεων αλλά και τη συμβολή αυτών των μελετών για ένα σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X