ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξι κυπριακές εταιρείες παρουσιάστηκαν στην αμερικάνικη επιχειρηματική κοινότητα

Η εκδήλωση «Cyprus Realized» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου-ΗΠΑ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εξι κυπριακές εταιρείες οι οποίες έχουν ως στόχο την επέκταση τους στην Αμερική παρουσίασαν το όραμα τους σε περίπου 100 επενδυτές και επιχειρηματίες των ΗΠΑ αυτό το μήνα στην Νέα Υόρκη.

Η εκδήλωση «Cyprus Realized» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου-ΗΠΑ και της εταιρείας Kinisis Ventures Limited, η οποία λειτουργεί ως «επιχειρηματικός επιταχυντής» και είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο από Κύπριους.

Οι έξι εταιρείες επίσης έλαβαν μέρος σε διάφορες συναντήσεις με επενδυτές και εκδηλώσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου-ΗΠΑ, όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε αμερικάνικες επιχειρήσεις με ειδικότητα στο κάθε συγκεκριμένο τομέα.

Οι εταιρείες οι οποίες έλαβαν μέρος ήταν οι Chrysalis LEAP που στόχο έχει την επιχειρηματικότητα και καινοτομία καθαρής τεχνολογίας.

Η Coprime η οποία έχει δημιουργήσει εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για επιχείρηση προς επιχείρηση για περισσότερες από 70 εταιρείες χονδρικού εμπορίου στην Κύπρο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η NanoWeld η οποία έχει δημιουργήσει πιο δυνατή και ελαφρύτερη προσέγγιση κατασκευής ινών άνθρακα, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στην αεροδιαστημική, έργων πολιτικών μηχανικών, στρατό και αθλήματα.

Η NIPD Genetics η οποία αποτελεί παρακλάδι του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής της Κύπρου. Οι μη-επεμβατικές εξετάσεις είναι πιο άνετες, αποτελεσματικές και ακριβής στην διάγνωση και διαχείριση γενετικών ασθενειών.

Η Proto.io της οποίας το εμβληματικό προϊόν της έχει ανατρέψει την κατασκευή πρωτότυπων εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να εξετάσουν και να επικυρώσουν τις ιδέες τους με αποτελεσματικά πρωτότυπα πριν την δημιουργία τους. Οι πελάτες τους συμπεριλαμβάνουν την Disney, Nickelodeon, και ΕSPN, και η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ με γραφεία στην Λευκωσία έχει πάνω από 600,000 συνδρομητές.

Και τέλος η Stagedoor η οποία έχει μετατρέψει την εμπειρία θεάτρου στο Λονδίνο και ελπίζει να συμμετάσχει σε άλλες μεγάλες αγορές όπως το Broadway της Νέας Υόρκης.
Η Κυπριακή κυβέρνηση υποστήριξε την εκδήλωση με την παρουσία του Μάριου Γεωργούδη, Λειτουργός Προώθησης Επενδύσεων στον Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων στην Κύπρο, η κρατική υπηρεσία υπεύθυνη για την προαγωγή της Κύπρο στο εξωτερικό.

«Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική αγορά για εμάς, και εκδηλώσεις σαν κι’αυτή την οποία βοήθησε να διοργανώσει η Kinisis Ventures είναι σημαντική στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού μας.»

«Οι παρουσιαστές και όλοι μας που σχετίζονται με την Κύπρο, είμαστε τόσο περήφανοι για την Κυπριακή εφευρετικότητα και επιχειρηματικότητα», είπε ο Νικόλας Νικολάου, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου-ΗΠΑ, ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος στην προώθηση εμπορίου και επένδυσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Ακολουθήσαμε αυστηρά κριτήρια για να διαλέξουμε και να φέρουμε αυτές τις εταιρείες στην Νέα Υόρκη, και ενθουσιαστήκαμε με την υποδοχή που δεχτήκαν», είπε ο Ανδρέας Παναγή, συνιδρυτής της Kinisis Ventures Limited.

«Δουλεύουμε σκληρά για να εκθέσουμε Κυπριακές εταιρείες στην αμερικάνικη αγορά και αυτή η εκδήλωση ήταν ακόμη ένα θετικό βήμα προς αυτό.» πρόσθεσε ο δικηγόρος Γιάννος Γεωργιάδης, συνιδρυτής της Kinisis Ventures Limited ο οποίος έχει την έδρα του στην Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X