ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:44
 

Έχουν παγώσει οι διαδικασίες πώλησης κτιρίων του Συνεργατισμού

Εξαιρούνται τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί έναντι της ανταλλαγής χρεών

Newsroom K

Έχουν παγοποιηθεί οι οποιεσδήποτε διαδικασίες για πώληση κτιρίων της πρώην ΣΚΤ εξαιρουμένων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί έναντι της ανταλλαγής χρεών.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται ως απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στην ερώτηση της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας κ. Ελένης Μαύρου.

Αναφορικά με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύμφωνα με τη γραπτή απάντηση του Υπουργού, η Τεχνική Επιτροπή που δημιουργήθηκε με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει προχωρήσει στη συλλογή των αιτημάτων τόσο από Υπηρεσίες και Οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα καθώς και από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων έχουν λάβει πέραν των 170 αιτημάτων από Δήμους και Κοινότητες. Στην παρούσα φάση τα αιτήματα αξιολογούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων την χρήση των κτηρίων καθώς και τη δυνατότητα του χρήστη για αξιοποίηση του ακινήτου και συντήρησή του.

Τέλος, αξιολογείται και το σχετικό αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής.

Η γραπτή απάντηση του Υπουργού έχει ως εξής:

«Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και σας αναφέρω τα ακόλουθα:

Μετά από την υποβολή σχετικής Πρότασης από τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του ημερομηνίας 31 Ιανουάριου 2019, αποφάσισε σε σχέση με την Πολιτική για την απόκτηση από τη Δημοκρατία ακινήτων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ (ΣΚΤ):

(α) Να εγκρίνει την σύσταση Τεχνικής Επιτροπής αποτελούμενης από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Οικονομικών (Πρόεδρος), Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ή εκπροσώπους τους, με τους ακόλουθους όρους εντολής:

Ι. Να επιβεβαιώσει την διαθεσιμότητα των ακινήτων και την διαδικασία απόκτησης τους από το κράτος, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λτδ (ΚΕΔΙΠΕΣ).

ΙΙ. Να αξιολογήσει τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από κρατικές υπηρεσίες, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες οντότητες της Γενικής Κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, την αξία του ακινήτου, τις προοπτικές πώλησης ή εμπορικής αξιοποίησής του, τον προτεινόμενο σκοπό χρήσης, την ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών και την ενδεχόμενη ιδιαίτερη σημασία για την τοπική κοινωνία.

ΙΙΙ. Να υποβάλει μέχρι τις 30/4/2019 σχετική εισήγηση στον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου το θέμα να υποβληθεί εκ νέου στο Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη τελικών αποφάσεων.

(β) Να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών:

Ι. Να υποβάλει εκ νέου Πρόταση στο Συμβούλιο συνοδευόμενη από έκθεση της Τεχνικής Επιτροπής.

ΙΙ. Να ενημερώσει την Βουλή των Αντιπροσώπων για τα διαθέσιμα ακίνητα της πρώην ΣΚΤ και την πολιτική απόκτησής τους.

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν παγοποιηθεί οι οποιεσδήποτε διαδικασίες για πώληση κτηρίων της πρώην ΣΚΤ εξαιρουμένων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί έναντι της ανταλλαγής χρεών.

Αναφορικά με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Τεχνική Επιτροπή που δημιουργήθηκε με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει προχωρήσει στη συλλογή των αιτημάτων τόσο από Υπηρεσίες και Οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα καθώς και από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων έχουν λάβει πέραν των 170 αιτημάτων από Δήμους και Κοινότητες. Στην παρούσα φάση τα αιτήματα αξιολογούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων την χρήση των κτηρίων καθώς και τη δυνατότητα του χρήστη για αξιοποίηση του ακινήτου και συντήρησή του.

Στην βάση των πιο πάνω αξιολογείται και το σχετικό αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Οι τουκοκυπρια κατεχουν τα σπιτι μας, επιβουλεύονται καθημερινα την οντοτητα μας, μας πολεμουν παντιοτροπως ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:20

Η παρέμβαση της Κύπρου στη ΓΣ του ΟΗΕ για το καθεστώς των Βάσεων

«Ο Γ. Εισαγγελεας που παιζει τον μαγκα εχει σκεφτει τι τρομερο προβλημα μπορει να δημιουργησουν οι υπουλοι ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  23:49

Δεν ικανοποιήθηκαν οι Αξιόγραφοι από την συνάντηση με Αναστασιάδη

«Δηλαδή φίλοι αξιόγραφοι, αναμένετε να δείξουν ανθρωπιά ο ΠτΚΔ και ο ΥΠΟΙΚ του? Για όνομα του Θεού!! ...»
ΑΚΑ  |  21:24

Σιζόπουλος: Το δίλημμα στους πολίτες, ΕΔΕΚ ή ΕΛΑΜ για την έκτη έδρα

«Το παραρτημα της εγληματικης ναζιστικης συμμοριας ΧΑ, που ηδη μερικες φορες μελη της εχουν καταδικαστει ...»
Russ  |  12:59

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X