ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:17
 

Ευρωπαική στήριξη στους απολυμένους της Cobalt μόνο κατόπιν αιτήματος

Οι Κυπριακές Αρχές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να κινητοποιηθεί το Ταμείο Προσαρμογής

Newsroom K

Στα χέρια των Κυπριακών Αρχών είναι αν θα λάβουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Cobalt, ευρωπαική στήριξη, αφού πρέπει να το αιτηθούν.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Εργασιακής Κινητικότητας, Marianne Thyssen, απάντησε στη γραπτή ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού οι Ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδάκης, Λευτέρης Χριστοφόρου, Κώστας Μαυρίδης, Νεοκλής Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου σχετικά με την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ETΠ) για τους απολυμένους εργαζομένους της αεροπορικής εταιρίας Cobalt.

«Η εταιρία ανακοίνωσε τις απολύσεις προσωπικού με αιφνιδιαστικό τρόπο, χωρίς πρότερη διαβούλευση, με αποτέλεσμα οι ομαδικές απολύσεις να γίνουν χωρίς να έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους», σημειώνουν οι Ευρωβουλευτές. Συνεχίζουν στην ερώτηση που απευθύνουν στην Επίτροπο, «θέλουμε να ξέρουμε αν είναι δυνατόν να υπάρξει στήριξη προς τους απολυμένους εργαζομένους της Cobalt μέσω του ΕΤΠ, δεδομένου ότι ο αριθμός των απολύσεων είναι συγκριτικά πολύ μεγάλος σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς της Κύπρου».

Η Επίτροπος επισημαίνει ότι για να κινητοποιηθεί το Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής θα πρέπει πρώτα οι κυπριακές αρχές να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση από το ΕΤΠ. Σε αυτή την περίπτωση, η Επιτροπή θα εξετάσει προσεκτικά την αίτηση με βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας που ορίζονται στον κανονισμό για το ΕΤΠ.

Κατά γενικό κανόνα, συνεχίζει η Επίτροπος, για να είναι επιλέξιμη για το ΕΤΠ, η αίτηση πρέπει να αφορά τουλάχιστον 500 απολύσεις σε μια επιχείρηση ή στον ίδιο οικονομικό τομέα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα σε μικρές, απομονωμένες αγορές εργασίας, μπορεί να γίνει εξαίρεση εφόσον είναι δεόντως δικαιολογημένη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Restart with Elena Stavrou Syrou!!!!!! Interesting!»
Christos A.  |  17:12

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Ontos mia freska nota stin politiki kai eidika ston Synagermo, sou euxomai na meineis pisti stis aksies ...»
Nikolas  |  16:46

Κατήγγειλε τον Γεάδη στην Αστυνομία η Νατάσα Ιωάννου

«Προσπαθούσε να μιμιθεί το μεντορα του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη.»
Christos A.  |  15:53

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X