ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:07
 

Η στήριξη της κυπριακής επιχειρηματικότητας μέσω των ευρωπαϊκών επενδύσεων

Η ΕΕ έχει στηρίξει εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις στην Κύπρο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και προώθηση νέων ιδεών

Δελτίο Τύπου

Από το 2004 μέχρι και σήμερα, η Κύπρος έλαβε συνολικά περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έργα που προσφέρουν πραγματικά οφέλη και κάνουν τη διαφορά σε τοπικό επίπεδο. Επενδύοντας στις ιδέες και το όραμα των ανθρώπων, η Ε.Ε. δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό στα κράτη-μέλη.

Προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματικότητα των Κυπρίων, η Ε.Ε. προσφέρει ενίσχυση που βοηθά τους πολίτες να υλοποιήσουν τα δικά τους καινοτόμα έργα.

«Πιστεύω ότι η επένδυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η ώθηση που χρειαζόμουν για να δημιουργήσω μια επιτυχημένη επιχείρηση», δήλωσε η Ναταλί Μαρτίνη ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Sir Paul Hotel στη Λεμεσό.

Η δημιουργία του εν λόγω ξενοδοχείου κατέστη δυνατή μετά από δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου και εγγύηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ), το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Sir Paul Hotel άνηκε στην οικογένεια Μαρτίνη από το 1800 αλλά παρέμενε αναξιοποίητο για περισσότερα από 30 χρόνια. Σήμερα, μετά από επένδυση ύψους €1.5 εκατομμυρίου, απασχολεί πάνω από 15 άτομα, αναμένεται ότι θα υποδέχεται 3,000 φιλοξενούμενους τον χρόνο και αποτελεί ορόσημο για το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, το οποίο επίσης τονώθηκε με ανάπλαση αξίας €65 εκατομμυρίων με επένδυση της ΕΕ.

Μέσω της επένδυσής της στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, η ΕΕ έχει στηρίξει εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις στην Κύπρο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και προώθηση νέων ιδεών, μεθόδων, προϊόντων και υπηρεσιών, και στη δημιουργία ενός υγιούς και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Τον Ιούνιο του 2018, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι για την επταετία 2021-2027 πρόκειται να ενεργοποιήσει τουλάχιστον 650 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος InvestEU, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να στηρίξει τις επενδύσεις και την καινοτομία. Το πρόγραμμα InvestEU θα συνενώσει τα πολυάριθμα χρηματοδοτικά μέσα που διαθέτει η ΕΕ για στήριξη επενδύσεων, καθιστώντας απλούστερη, αποδοτικότερη και πιο ευέλικτη την ενωσιακή χρηματοδότηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Ταμείο InvestEU που θα στηρίζει βιώσιμες υποδομές, έρευνα, καινοτομία και ψηφιοποίηση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κοινωνικές επενδύσεις και δεξιότητες, τον Συμβουλευτικό Κόμβο του InvestEU (ΕΙΑΗ) που θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και βοήθεια ώστε να συμβάλλει στην κατάρτιση, την ανάπτυξη, τη διάρθρωση και την υλοποίηση έργων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ικανοτήτων, και τέλος τη διαδικτυακή πύλη του InvestEU (EIPP), που θα φέρνει σε επαφή τους επενδυτές και τους φορείς υλοποίησης έργων παρέχοντας μια βάση δεδομένων η οποία θα είναι εύκολα προσβάσιμη και φιλική προς τον χρήστη. Το InvestEU σκοπεύει να ενεργοποιήσει τουλάχιστον 650 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη, για την επταετία 2021-2027.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις επενδύσεις της ΕΕ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://europa.eu/investeu/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X