ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Lidl Κύπρου: Στηρίζει έμπρακτα την οικονομία και την κοινωνία

Στα €113 εκατομμύρια η συνολική συνεισφορά της εταιρείας στο ΑΕΠ το 2019

Προωθητική Ενέργεια

Άμεσα και έμμεσα οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου επέφερε η διεύρυνση του κύκλου εργασιών της Lidl στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία κοινωνικοοικονομικής επίδρασης τα οποία ανακοινώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έτυχαν επεξεργασίας από τον οίκο EY, η συνολική συνεισφορά της Lidl στην κυπριακή οικονομία το 2019 ανήλθε στα €113 εκατομμύρια, (ποσοστό 0,51% του ΑΕΠ), σε σύγκριση με €55 εκατ. το 2011 (0,28% του ΑΕΠ). H συνολική συνεισφορά της εταιρείας στα φορολογικά έσοδα του κράτους αγγίζει τα €23 εκατομμύρια, σε σύγκριση με €9 εκατομμύρια (0,14%) το 2011. Σε διάστημα δέκα χρόνων λειτουργίας της Lidl Κύπρου οι θέσεις απασχόλησης περίπου διπλασιάστηκαν.

Οι θέσεις εργασίας που δημιούργησε η Lidl Κύπρου από 1.032 το 2011 έχουν αυξηθεί σε 1,948 το 2019. Οι άνθρωποι που υποστηρίζονται από το εισόδημα των θέσεων εργασίας που προσφέρει η Lidl ξεπερνούν τις 5 χιλιάδες σε σύγκριση με 2.786 ανθρώπους το 2011. Από κάθε άμεση σχέση εργασίας που προσφέρει η Lidl υποστηρίζονται περισσότεροι από άλλους δύο συνανθρώπους μας, αύξηση που αγγίζει το 50% σε σχέση με τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Lidl πριν από δέκα χρόνια.

Κοινωνία και περιβάλλον στην κορυφή των επενδύσεων

Με τις συνολικές επενδύσεις σε κοινωνικές δράσεις και δωρεές το 2019 να ξεπερνούν τις €143 χιλιάδες σε σύγκριση με €96 χιλιάδες το 2011, η Lidl αποδεικνύει έμπρακτα την κορυφαία θέση που κατέχει η κοινωνία και το περιβάλλον στις επενδύσεις της. Για 10 ολόκληρα χρόνια, η Lidl Κύπρου δημιουργεί αξία και δεσμεύεται να συνεχίσει με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τα Προϊόντα, την Κοινωνία, τους Εργαζομένους, το Περιβάλλον και τους Εξωτερικούς Συνεργάτες.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου, Σπύρος Κονδύλης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας από την κάθοδο της Lidl στην Κύπρο, «για όλες και όλους εμάς, το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε, μαζί με τους συνεργάτες μας, να μην ευημερούν οι αριθμοί στα χαρτιά, αλλά οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους». Συμπληρώνοντας ο κ. Κονδύλης, τόνισε ότι «παίρνουμε σταθερά δύναμη από την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας και συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί, να βαδίζουμε στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

Lidl 2010-2020: Eπιτεύγματα μιας δεκαετίας

Στα σημαντικά επιτεύγματα της Lidl κατά τη δεκαετία 2010-2020, συγκαταλέγεται η άντληση δύναμης από την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών, κάνοντας την πολυτέλεια, καθημερινότητα ενώ παράλληλα παραμένει ηγέτης στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητας οδηγώντας τις εξελίξεις στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με ακόμη τέσσερα νέα καταστήματα και συνολικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα €24 εκατομμύρια η Lidl υπόσχεται να συνεχίσει την επόμενη τριετία, δυναμικά μαζί με τους ανθρώπους της Κύπρου στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση