ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:55
 

Ο Ανδρέας Νεοκλέους νέος CEO της Cyta

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα πάει στο Υπουργικό για να επικυρωθεί ο διορισμός

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Μετά από τρία χρόνια που η θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, παρέμεινε κενή το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta, επέλεξε τον νέο CEO του Οργανισμού. Πρόκειται για τον Ανδρέα Νεοκλέους ο οποίος επικράτησε των υπολοίπων 6 υποψηφίων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, το Διοικητικό Συμβούλιο στην ειδική συνεδρία του την Τετάρτη το απόγευμα, με επτά ψήφους ψήφους υπέρ και δυο κατά, επέλεξε τον κ. Νεοκλέους. Η απόφαση του Συμβουλίου της Cyta θα προωθηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να επικυρωθεί ο διορισμός.

Με βάση τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Κ», υπέρ του Ανδρέα Νεοκλέους ψήφισε η ομάδα των μελών που πρόσκεινται στον Δημοκρατικό Συναγερμό και ένας μέλος εκτός Συναγερμού. Οι υπόλοιπες δυο ψήφοι του Συμβουλίου που δόθηκαν στον Μιχάλη Αχιλλέως, Αναπληρωτή Ανώτερο Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta προέρχονται από το ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ.

Ο νέος CEO

Ο Ανδρέας Νεοκλέους ήταν ένας από τους δυο υποψηφίους που είχαν υποβάλει αίτηση για τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή από την πρώτη προκήρυξη της θέσης, τον περασμένο Αύγουστου, που τελικά ακυρώθηκε για να προκηρυχθεί εκ νέου.

Ο κ. Νεοκλέους κατέχει Master Ηλεκτρονικού - Ηλεκτρολόγου Μηχανικού καθώς και διδακτορικό στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Η επαγγελματική του διαδρομή ξεκίνησε από την Goldman Sachs, το 2000 ως Ανώτερος Τεχνικός Αναλυτής, στη συνέχεια μεταπήδησε σε εταιρεία στην Ελλάδα ως Σύμβουλος Πωλήσεων. Το 2004 μετακινήθηκε στην εταιρεία Ericsson και το 2011 την εταιρεία ΜΤΝ. Το 2015 εργοδοτήθηκε από την εταιρεία IBSCY Ltd στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία Xperology της οποίας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος.

Από το 2017 μέχρι σήμερα ο κ. Νεοκλέους εργοδοτείται από την εταιρεία Demstar Business Solutions, ως Διευθυντής Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X