ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκτώ κυπριακές start-ups στο Web Summit 2019

Πραγματοποιήθηκε από τις 4 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2019, προσελκύοντας περισσότερους 70.000 συμμετέχοντες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις πύλες του δημοφιλούς φόρουμ Web Summit 2019 άνοιξε για οκτώ κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και το Πρόγραμμα IDEA της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του ΙδΕΚ, το Web Summit αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά φόρα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας παγκοσμίως και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών από όλο τον κόσμο. Φέτος, το Web Summit πραγματοποιήθηκε από τις 4 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2019, προσελκύοντας περισσότερους 70.000 συμμετέχοντες από 160 και πλέον χώρες ενώ φιλοξένησε περίπου 1,200 ομιλητές και 2,500 δημοσιογράφους.

Η Κύπρος συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της χώρας ως κέντρου υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του Web Summit 2019 λειτούργησε εθνικό περίπτερο στον χώρο διεξαγωγής της έκθεσης, όπου λειτουργοί των οργανισμών που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου καθώς και τις διαθέσιμες ευκαιρίες και τους μηχανισμούς υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Την κυπριακή αποστολή, στην οποία συμμετείχαν 25 μέλη, υπό τον Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκο Κόκκινο, πλαισίωσαν οκτώ νεοφυείς επιχειρήσεις από την Κύπρο. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν οι ακόλουθες: The Mighty Kitchen, Parametricos, Ai Motus, Syndeseas Integrated Solutions, Meera, Fundscribe, BLCP Group Cyprus και Oreen. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τέσσερις πρώτες νεοφυείς επιχειρήσεις παραχωρήθηκε εκθεσιακός χώρος, όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα/προϊόν/υπηρεσία τους και να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς συνεργάτες και επενδυτές.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λισαβόνα, ο Επικεφαλής Επιστήμονας πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με Πορτογάλους αξιωματούχους καθώς και με τον Έλληνα Υφυπουργό για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, με τους οποίους συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, τονίζοντας τα αμοιβαία οφέλη που δύνανται να προκύψουν μέσα από τη συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X