ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πληρωμή με κάρτα σχεδόν όπου και αν πας

Σημαντικό όφελος σε όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να εγκαταστήσουν άμεσα λύσεις που προσφέρει η JCC Payment Systems

Προωθητική Ενέργεια

Οι προσπάθειες για βελτιστοποίηση του πλαισίου της σχέσης μεταξύ καταναλωτών και εμπορευόμενων, είναι συνεχείς. Ο σχεδιασμός να γίνει υποχρεωτικό στους πλείστους εμπορευόμενους να αποδέχονται πληρωμές μέσω καρτών στην Κύπρο συζητείται τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν είχε τελεσφορήσει μέχρι και το 2020. Στα μέσα Ιουνίου 2021 η προσπάθεια αυτή όμως έλαβε σάρκα και οστά, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό διάταγμα με το οποίο θα υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα υπηρεσιών και το λιανικό εμπόριο να αποδέχονται πληρωμή με κάρτα, και να ενημερώνουν σχετικά με σαφή τρόπο τους καταναλωτές. Στα μέσα Ιουνίου 2021 η προσπάθεια αυτή έλαβε σάρκα και οστά, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό διάταγμα με το οποίο θα υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα υπηρεσιών και το λιανικό εμπόριο να αποδέχονται πληρωμή με κάρτα, και να ενημερώνουν σχετικά με σαφή τρόπο τους καταναλωτές.

Το χρονικό σημείο της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου έφτασε, και συγκεκριμένα, στο διάταγμα της υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με κάρτες θα πρέπει να συμμορφωθούν οι επιχειρήσεις από τις 18 Σεπτεμβρίου 2021. Εξαιρούνται εντούτοις της υποχρέωσης αποδοχής πληρωμής με κάρτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους  τομείς της μεταποίησης, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, μεταφορές, και ενημέρωσης και επικοινωνίας (εκδοτικές δραστηριότητες, παραγωγή ταινιών, ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών).

Η εκτίναξη των ψηφιακών συναλλαγών και στην Κύπρο ήταν από τα «αναπάντεχα οφέλη» που προέκυψαν από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε από το Μάρτη του 2020 στην Κύπρο.

Πέρα από ένα μέτρο που θα λειτουργήσει καταλυτικά για την πάταξη της φοροδιαφυγής, γίνεται λόγος ότι θα διαφυλάττει τα δημόσια έσοδα, αλλά και θα είναι ένα μέτρο προς την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή. Είναι γεγονός πως, η προώθηση της χρήσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας, τους ρυθμούς που επέβαλε και το πόσο «δόκιμο» ήταν να γίνονται συναλλαγές μέσω πλαστικού χρήματος για να ελαχιστοποιείται η φυσική επαφή. Η εκτίναξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στην Κύπρο ήταν από τα «αναπάντεχα οφέλη» που προέκυψαν από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε από το Μάρτη του 2020 στην Κύπρο.

Η προφανής απάντηση

Η JCC Payment Systems, εταιρεία που έχει εδραιωθεί στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια, σίγουρα μπορεί αποτελέσει μια εγγυημένη επιλογή. Η JCC επεξεργάστηκε την πρώτη συναλλαγή με πιστωτική κάρτα πριν από 30 χρόνια και θεωρείται η εταιρεία που ηγείται στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και υποδομές δεδομένων στην Κύπρο, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών, έκδοσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και πρωτοποριακά συστήματα προστασίας και διαχείρισης δεδομένων σε τράπεζες και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, στην Κύπρο και εκτός. Η JCC έχει να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις τερματικών σε επιχειρήσεις που θα πρέπει να συμμορφωθούν με την νομοθεσία από τις 18 Σεπτεμβρίου 2021 όπως, φορητό ή σταθερό POS τερματικό, οικονομικό και ευέλικτο mPOS τερματικό, καθώς και λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα από τις δημοφιλείς πλατφόρμες πληρωμών JCCSmart και JCCgateway. Στις επιχειρήσεις χωρίς διαδικτυακή παρουσία μπορεί να προσφερθεί η δυνατότητα άμεσης δημιουργίας εταιρικού προφίλ στο JCCsmart, το οποίο υποστηρίζει μεταξύ άλλων την αποστολή αιτήματος πληρωμής (Pay-by-link) με email ή SMS στους πελάτες για πληρωμές εξ’ αποστάσεως μέσα από το γνώριμο περιβάλλον του JCCsmart. Πρόσθετα, η JCC πιστώνει καθημερινά τον τρεχούμενο λογαριασμό των επιχειρήσεων με τα ποσά των συναλλαγών που πραγματοποιούν με κάρτες. Σημαντικό όφελος έχουν να αποκομίσουν δε, όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να εγκαταστήσουν άμεσα τις προσφερόμενες, από την JCC, λύσεις, καθώς για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις νέες εγγραφές θα προσφέρεται δωρεάν ενοίκιο τερματικών για έξι μήνες.

Υποχρέωση αλλά όχι κατάργηση

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν στη διάθεση τους τα υπόλοιπα μέσα πληρωμής, όπως για παράδειγμα τα μετρητά. Αυτό που καθίσταται ως υποχρέωση είναι η υποχρέωση των καθορισμένων δικαιούχων πληρωμής να αποδέχονται και κάρτα ως μέσο πληρωμής μαζί με τα υπόλοιπα διαθέσιμα μέσα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση